Zašto današnji brakovi pucaju: Mnoge žene će se prepoznati:

Instant život – Brkamo ljubav sa drugim osećanjima

Hvala Allahu koji je učinio vjeru islam čistim i do detalja Poslanik prenio ispravnu vjeru islam. Zamolimo Allaha da nase brakove sacuva među supruznicima podari ljubav i samilost i uvazavanje. AMIN!

Živimo “instant” životom. Polako počinjemo da ne marimo za osećanja drugih, a pogotovo za naše ophođenje prema okolini. Jednostavno, drugačije se postavljamo. Nove vrednosti dobijaju na ceni, a neke stare odlaze u zaborav. U svetu i dalje postoje države gde su ugovoreni brakovi aktuelni, ali i one gde je razvod i dalje nedopustiv. Ako vas nazivaju “zastarelom”, to je znak da još uvek niste “ukačili” kako se živi u današnje vreme. Mnogi imaju utisak da moderne veze i brakovi lako pucaju, ali probaćemo da odgovorimo da li je i zašto to tako.

Brkamo ljubav sa drugim osećanjima
Često nam je potreban neko ko bi nam pravio društvo u bioskopu ili uz kafu, pa se to na kraju završi na osobi sa kojom djelimo i svoju intimnu, a možda to i na posletku nismo ni želele. U današnje vreme ne prihvatamo dosadu i konstantno smo u potrazi za pratiocem, koji će nas ispuniti. Zato smo sklone ljubavnoj vezi u kojoj najmanje ima čistih emocija.
Ne prihvatamo kompromise

Izgleda da nismo spremne na kompromise i bezuslovnu ljubav. Ne volimo mnogo da čekamo, jer mi želimo da sve rezultate vidimo odmah! Za sve pravimo rokove, a ako se očekivanja ne ispune, odlazimo. Trudite se da pustite vaša osećanja da rastu.

Nemamo strpljenja
Čim se zaljubimo, želimo da nam odnosi odmah postanu zreli. Nemamo vremena ni stpljenja da godinama nešto zajedno gradimo. I zato tražimo partnera sa kojim će sve biti brže i “kliknuti” već posle prvog sastanka.
Zavisnici od tehnologije
Ona ima svojih prednosti, ali i mana. Koliko nas zbližava, toliko nas i razdvaja. Nema više komunikacije “licem u lice”, već se sve svelo na lajkovanje, šerovanje, četovanje, glasnovne poruke, obične poruke…
Strah od razočaranja

Sve teže podnosimo gubitke, prevare, razočaranja, zbog čega teško puštamo, ili uopšte ne pustamo, ljude u naš život. Oko sebe podižemo zidove, nikom se ne otvaramo. Ne dopuštamo stvarima da se dogode.

Izvor: brightside.me

Podijelite ovaj članak

Jeste li ovo pročitali?

Intimni odnosi u ramazanu

Pitanje: Poštovani i uvaženi profesore, najprije Vam želim uputiti iskrene čestitke u povodu nastupajućih mubarek …

error: Oo !!