BRUTALNO NAPAO POKRIVENU DJEVOJKU BEZ RAZLOGA (VIDEO)

Napadač je uhapšen i izjasnio se krivim za napad. Nalazi se u pritvoru i bit će mu suđeno kasnije nakon ispitivanja njegove mentalne sposobnosti.

Mlada muslimanka u hidžabu doživjela je užasan trenutak kada ju je jedan Amerikanac brutalno napao u čekaonici bolnice Beaumont u Dearbornu, u američkoj saveznoj državi Michigan, prema videosnimku kojeg je objavio britanski list Metro.

List pojašnjava kako je 57-godišnji John Deliz bez ikakvog povoda brutalno napao 19-godišnju djevojku s maramom.

Na videosnimku od dvadeset sekundi vidi se kako Deliz ide prema žrtvi i nasrće na nju, udarajući je po tijelu, nakon čega je nekoliko prisutnih pritrčalo u pomoć kako bi ga zaustavili i spasili djevojku.

List navodi da je žrtva tužila bolnicu tražeći odštetu od 25.000 američkih dolara jer nije spriječila napad Deliza na nju, koji je bio očigledna opasnost za pacijente.

Djevojka se, također, plaši da je napad možda bio motiviran islamofobijom, jer je ”ona jedina nosila maramu”.

Njen advokat Majed Moughni kaže da je njegova klijentica, koja je došla u bolnicu sumnjajući da je slomila vilicu nakon pada na led, pretrpila strašan šok nakon ovog incidenta, te da se sada plaši izlazaka napolje. Advokat Moughni kaže kako vjeruje da je njegova klijentica napadnuta ”samo zato jer je muslimanka”.

Deliz je uhapšen i izjasnio se krivim za napad. Nalazi se u pritvoru i bit će mu suđeno kasnije nakon ispitivanja njegove mentalne sposobnosti 30. maja.

Izvor: Al Jazeera

Podijelite ovaj članak

Jeste li ovo pročitali?

Pogledajte reakciju Rusa na napad na muslimanku sa hidžabom (Video)

Svaka čast! U odbranu muslimanke sa hidžabom stali mnogi momci… Grupa Rusa uradila je socijalni …

error: Oo !!