Čovjek koji je urinirao po muslimanima, evo šta mu se desilo:

Sjećate li se videa koji prikazuje kako marinci uriniraju po mrtvim talibanima?

Jedan od američkih marinaca koji su 2011. snimljeni kako uriniraju po mrtvim talibanima pronađen je mrtav u svojoj kući u Džeksonvilu. Penzionisanog razvodnika Roberta Ričardsa (28) pronašla je supruga u srijedu, javlja Sky News.

Njegova smrt ne izgleda kao samoubistvo, ali još se čekaju rezultati obdukcije i toksikološki nalaz.

Njegov prijatelj Gaj Vormak ispričao je da je Ričards uzimao jake lijekove zbog posttraumatskog stresa, od kojeg je obolio ratujući u Avganistanu, gdje je tri puta bio.

Tokom jedne rotacije snimljen je s još trojicom marinaca kako uriniraju po tijelima ubijenih talibana. Jedan od njih se usput i šalio obraćajući se krvavom tijelu: “Želimo ti lijep dan“.

Taj video snimljen je u julu 2011, a godinu dana kasnije neko ga je objavio na Jutjubu. Američka vojska je odmah reagovala na ovu sramotu i svim inkrimisanim marincima, uključujući Ričardsa, oduzeti su činovi

‘Ako hoćete da na nepravdu uzvratite, onda učinite to samo u onolikoj mjeri koliko vam je učinjeno; a ako otrpite, to je, doista, bolje za strpljive.

Strpljiv budi! Ali, strpljiv ćeš biti samo uz Allahovu pomoć. I ne tuguj za njima, i neka ti nije teško zbog spletkarenja njihova. Allah je zaista na strani onih koji se Njega boje i grijeha klone i koji dobra djela čine.” (Nahl, 126-128)

Islamski je odgovor i – pravda! Nikada ne smijemo zaboraviti ajete sure Ma’ideh:

”O vjernici, dužnosti prema Allahu izvršavajte, i pravedno svjedočite! Neka vas mržnja koju prema nekim ljudima nosite nikako ne navede da nepravedni budete! Pravedni budite, to je najbliže čestitosti, i bojte se Allaha, jer Allah dobro zna ono što činite! (Ma’ideh, 8.)

Nikada teror nije odgovor na teror, nasilje na nasilje, niti nepravda na nepravdu.

Sky News

Podijelite ovaj članak

Jeste li ovo pročitali?

Lejletul Miradz mubarek noc

Muslimani u nedjelju (27.02.2022) dočekuju odabranu noć Lejletu-l-Miradž

Šta za muslimane predstavlja ova noć? Noć Lejletu-l-Miradž za pripadnike islama predstavlja noć putovanja poslanika …

error: Oo !!