MUSLIMANI, ZAŠTO JEDETE OVU ČOKOLADU I OSTALU HRANU KADA VAM JE ZABRANJENA VJEROM?

Ne samo da je dokazano kako ovi sastojci, odnosno ovi emulgatori izazivaju rak, već su i zabranjeni, kako Biblijom, tako i Kur’anom…

Emulgatori ili skraćeno E su proizvodi koji predstavljaju, odnosno kojim se obilježavaju a potiču od svinjskih ostataka (njuške,papci, pa i uši, kao i dlake i sl.). Ne samo da je dokazano kako ovi sastojci, odnosno ovi emulgatori izazivaju rak, već su i zabranjeni, kako Biblijom, tako i Kur’anom, dakle, ne samo muslimanima već i onim ljudima koji se pridržavaju Biblijskih zakona.

Ovi emulgatori se stavljaju, ne samo radi ukusa već i radi toga da povežu prehrambenih komponenti, a najčešće se nalazi u proizvodima poput ČOKOLADE, (npr. popularna Milka je puna ovog emulgatora) margarina, bombone, supe i drugi industrijski proizvodi.

ALI NE SADRŽE BAŠ SVE

Postoje čokolade koje su “halal hrana” , odnosno hrana namjenjena iskšuvo muslimanima koje imaju “halal certifikat” koji su 100% provjereni da u njima nema, niti svinjetine, niti alkohola. Dakle, kada birate, radije birajte takve proizvode.

BIRAJTE PROIZVODE KOJI NEMAJU OVE EMULGATORE U SASTOJCIMA:
E 120 E 153 OD SVINJSKIH UŠIJU

E 334 OD SVINJSKE NJUŠKE

E 434 E 476 E 491 OD SVINJSKIH PAPAKA

Čitajte ambalažu…

Izvor: pozivitno.info

Podijelite ovaj članak

Jeste li ovo pročitali?

ERDOGANOVA BAJRAMSKA ČESTITKA UZDRMALA IZRAEL DO TEMELJA

Predsjednik Republike Turske Recep Tayyip Erdogan objavio je video poruku u kojoj je čestitao Ramazanski …

error: Oo !!