Iz historije fudbala. Melek smrti uzima dušu fudbaleru u toku igre / Video

Svi su mislili da simulira tokom igre, kako bi dobio na vremenu…

Igrali su se posljednji trenuci utakmice portugalskog fudbalskog prvenstva Vitória Guimarães – Benfica 25. januara 2004. godine.

Gosti iz Lisabona vodili su 1:0 i pokušavali ukrasti malo vremena. Zbog toga sudac Olegário Benquerença pokazuje žuti karton Miklósu Fehéru, rezervisti Benfice, koji je ušao u igru u 60. minuti.

A onda drama. Fehér se srušio na travu i ostao nepomično ležati. U prvom trenutku čuli su se zvižduci s tribina jer su navijači Vitórije mislili da mađarski internacionalac simulira kako bi prošlo vrijeme.

Nažalost, Miklós Fehér nije simulirao, upravo je doživio kardiogeni šok nakon kojeg mu je prestalo raditi srce. Njegovi suigrači su plakali i u nevjerici gledali nepomično tijelo 25-godišnjeg fudbalera. Šokantnu scenu gledali su milioni ljudi u direktnom prijenosu na malim ekranima.

Hitna pomoć stigla je nakon desetak minuta, no kako je padala jaka kiša ljekarima je trebalo vremena kako bi osušili Fehér i dali mu elektrošokove. Sve je bilo uzalud. Miklósu Fehéru nije bilo spasa. Umro je jedan od najvećih talenata mađarskog fudbala, a Benfica je odlučila povući njegov dres s broje 29.

Fehér je 25 puta oblačio dres mađarske reprezentacije, igrao dva puta i protiv reprezentacije BiHu prijateljskim utakmicama – 1999. u Budimpešti i 2001. u Zenici (oba puta 1:1).

orizarenews

Podijelite ovaj članak
error: Oo !!