Svekrva htjela sihrom otjerati snahu, a džin napao sina

Cilj sihra je bio da snaha ne ostane trudna ne bi li se sin rastao od žene koja ne može roditi dijete…

Nedavno mi se obrao mladi bračni par, dugo bez djece, da im se prouči rukja. Odučio sam nekoliko rukji u određenim vremenskim razmacima; nekad bi se pokazale reakcije kod oboje, nekada kod žene a nekad kod muškarca, napose samo kod njega. Džinkinju je poslala sihirbazica po nalogu mladoženjine majke – da otjera snahu jer se hudnica nije dopala majci mladoženje.

Cilj sihra je bio da snaha ne ostane trudna ne bi li se sin rastao od žene koja ne može roditi dijete. Međutim, Allahovom Voljom, mladoženja je bio “slabija karika” pa je džinkinja ušla u njegovo tijelo i napadala mu stidno mjesto, spolnu moć, želudac, srce i vrat tako da godinama nisu mogli imati djecu a Allah najbolje zna.

Ne samo da djeca mogu učiniti nepravdu roditeljima već i roditelji mogu djeci činiti nepravdu, između ostaloga, da ih ne upute u Islam ili da im određuju s kim i koga da žene ili se udaju, bez da se pozivaju na šerijat ili logiku pa i na tradiciju, ako je ista u dosluhu s islamom, već roditelji provode lični hir i volju. “Ko drugom jamu kopa – sam u nju upadne!”

Hfz. Fuad Abdullah Seferagić

Podijelite ovaj članak

Jeste li ovo pročitali?

Svakog dana nakon sabaha izađem iz kuće. Provodim vrijeme ovdje, a razlog je moja snaha!

Toliko iskušenja ovaj starac ima sa snahom, pa veli: Zašto me Allah ne uzme! Svakog …

error: Oo !!