Zena Muz Propisi
ZenaMuzPropisi

Islamski propisi su jasni. U ovim slučajevima se žena više nikada ne može vratiti svome mužu:

U pitanju su propisi ako supružnici jedni druge optuže za nemoral

Ukoliko muževi optuže svoje supruge za nemoral, a ne budu imali svjedoke, zakleće se Allahom četiri puta da govore istinu a peti put će prizvati na sebe Allahovo prokletstvo ako lažu, a to će isto učiniti i supruge i nakon toga će se razvesti i nikada neće više imati mogućnost sklapanja braka

Allah Uzvišeni kaže: A oni koji okrive svoje žene, a ne budu imali drugih svjedoka, nego su samo oni svjedoci, potvrdiće svoje svjedočenje zakletvom Allahom, i to četiri puta da, zaista, govore istinu, a peti put da ga pogodi Allahovo prokletstvo, ako laže! A ona će kazne biti pošteđena, ako se četiri puta Allahom zakune da on, doista, laže, a peti put da je stigne Allahova srdžba, ako on govori istinu. (En-Nur 6-9)

Buharija navodi predaju Abdullaha b. Omera, r.a, u kojoj se navodi da je Allahov Poslanik, s.a.v.s, razvodio supružnike koji su se međusobno optuživali i zakleli se da je ono drugo počinilo blud s drugom osobom. (Hadis bilježi Buhari u Sahihu: 68 – Kitabu-t-talak, 34 – Babu-t-tefriki bejne-1-mutela’inejni, hadis br. 5. 313.)

Izvor: Šefik Kurdić

Obrada: www.religis.com

Podijelite ovaj članak

Jeste li ovo pročitali?

Muž joj se nije ‘približio’ godinama, sve dok se nije oslobodila ovog prokletog nakita

Prije nego što počnete čitati ovaj tekst, pogledajte imate li na sebi šta od nakita …

error: Oo !!