ĐOKOVIĆ IZJAVOM PODIGAO DOSTA PRAŠINE, U RASPRAVU SE UKLJUČIO I MUFTIJA ZUKORLIĆ

Lider Bošnjačke demokratske zajednice, koji je u razgovoru za TV Happy poručio da svako ima pravo na slobodu izbora, naročito kada je zdravlje u pitanju. “Ne možemo da napadamo Novaka Đokovića samo zato što iznosi svoje mišljenje…

Rasprava oko vakcine protiv koronavirusa se nastavila.
Novak Đoković je zauzeo stav o vakcinaciji protiv koronavirusa, a isti je podržao i Muamer Zukorlić, lider Bošnjačke demokratske zajednice, koji je u razgovoru za TV Happy poručio da svako ima pravo na slobodu izbora, naročito kada je zdravlje u pitanju.

“Ne možemo da napadamo Novaka Đokovića samo zato što iznosi svoje mišljenje. Ne samo da ga napadamo, nego jako mi smeta taj inkvizitorski pristup. Njega napadaju zato što se odvažio da kaže svoje mišljenje. Napali su ga zato što ne prihvata tabuizaciju”, smatra Zukorlić, pa je dodao:

“Imali smo u srednjem vijeku inkviziciju, a sada imamo nove trendove, koji vam pod plaštom izgovora zaštite zdravlja, ne dopuštaju da kažete svoje mišljenje. Dva puta sam pogledao snimak, čovek je rekao “nisam protiv vakcine, ali se zalažem za pravo izbora i da znam šta mi se ubrizgava”. Pa ja ga podržavam, evo neka zna Novak Đoković, sada ga podržavam više nego kada je pobjeđivao. I tada mi je bilo drago. Ali pravo na izbor i mišljenje ne smije se nikako zapostaviti. Ne smijemo pristati na tabuizacije”, istakao je Zukorlić.

Prvi teniser svijeta je u nedelju rekao da se protivi vakcinaciji i da ne bi želio da ga neko tjera da se vakciniše protiv koronavirusa kako bi mogao da putuje na turnire.

“Nisam stručnjak, ali želim da imam opciju da izaberem ono što je najbolje za moje tijelo. Otvorenog sam uma i nastaviću da istražujem ovu temu pošto je važna i uticaće na sve nas”, rekao je ranije osvajač 17 grend slem titula.

Izvor: sportsport.ba

Podijelite ovaj članak

Jeste li ovo pročitali?

Đoković posti kao muslimani. Ne jedem, i osjećam se mnogo bolje!

Novak Đoković je na Instagramu svojim fanovima otkrio jedan podatak koji je na prvi pogled …

error: Oo !!