Papa Franjo: Ako muslimanka želi da nosi hidžab, onda joj treba omogućiti

Svako bi trebao imati slobodu prakticirati vlastitu vjeru…

Papa Franjo je u intervjuu za francuske novina La Croix kazao je kako države trebaju biti sekularne, dok one vezane za jednu religiju završe loše.

“Vjerujem da sekularizam popraćen s jakim zakonima koji garantuju vjersku slobodu pružaju okvir za kretanje prema naprijed”, rekao je Papa Franjo, prenosi RT.

Na povećanu zabrinutost kršćana zbog širenja islama u Evropi, Franjo je kazao kako svako ima pravo prakticirati religiju koju on ili ona odaberu te da sekularna država, za razliku od one s jednom religijom, može svakome pružiti tu priliku.

“Mi smo svi jednaki, kao sinovi Božji ili (tvorevine) našeg osobnog dostojanstva. No, svako bi trebao imati slobodu prakticirati vlastitu vjeru. Ako muslimanka želi nositi hidžab, njoj se to treba omogućiti. Isto vrijedi ako katolik želi nositi križ. Moramo imati priliku da ispovjedimo svoju vjeru ne na marginama kulture, već u njoj”, objasnio je te Francuskoj uputio kritiku, zabrinut zbog poistovjećivanja islama i ekstremizma nakon terorističkih napada.

Što se tiče eutanazije i ispospolnih brakova, Papa Franjo rekao je kako se radi o socijalnim pitanjima, koje trebaju rješavati svjetovne vlasti, ali i da se osobna uvjerenja ljudi trebaju poštovati kad se usvajaju pojedini zakoni.

saznajemo.net

Podijelite ovaj članak

Jeste li ovo pročitali?

Ne nosim hidžab, iako znam da je farz, ali ima onih koje ga nose, jezik im je kao lopata…”

Kad mi neka sestrica kaže: “Ne nosim hidžab, iako znam da je farz, ali ima …

error: Oo !!