O’BRIEN: ŠTA BI SE DOGODILO UKOLIKO BI SE ČASNE SESTRE PRISILILE DA SKINU SVOJE HALJE?

James O’Brien je istaknuo licemjerje zabrane burkinija u Francuskoj izazivajući one koji ga podržavaju da objasne kako bi se osjećali da se časne sestre primoraju da skinu svoje halje.
Njegovi komentari su došli nakon što su naoružani policajci prošlog ljeta prisilili ženu na plaži u Nici da skine svoj burkini u sklopu kontroverzne nove zabrane.

O’Brien, voditelj britanske radio stanice LBS, tvrdi da bi zabrana bila poštena ukoliko bi francuska vlada odlučila nametnuti zabranu svim ženama koje se pokrivaju iz vjerskih razloga.

Voditelj je kazao da bi javnost bila moralno ogorčena ukoliko bi njegovoj ravnateljici sestri Mary Frances naređeno da skine svoju halju na plaži tokom školskih izleta.

Govoreći tokom emisije u srijedu, O’Brien je kazao: “Prisiljavanje sredovječne žene da skine tuniku na plaži u Nici očigledno čini da se francuski narod osjeća sigurnije. Stvarno?”

“Da su naredili svima drugima da skinu odjeću koja potpuno pokriva njihovo tijelo na plaži, onda bi to makar bilo doslijedno sprovođenje zakona”, dodao je on. “To ne bi onda bilo da je jedan zakon za vas shodno vašoj vjeri, a drugi za sve ostale”.

“Kako biste se osjećali da je časnoj sestri rečeno, držeći je na nišanu, da se skine svoju halju?”

Sestra Mary Frances je bila moja ravnateljica kada sam imao šest godina. Ja bih se uvrijedio, potpuno bih bio ogorčen da je sestri Mary Frances rečeno da skine svoju halju kada nas je vodila na školski izlet u Wales. Kako bi ste se vi osjećali, ruku na srce, da je časnim sestrama u Francuskoj rečeno da skinu svoje halje na plažama?”

U javnosti su se pojavile fotografije prošlog ljeta na kojim se vidi kako naoružani francuski policajci na plaži tjeraju ženu da skine burkini.

Zvaničnici u nekoliko francuskih gradova su uveli zabranu za kupaći kostim koji prekriva tijelo i glavu, navodeći zabrinutost nakon skorašnjih terorističkih napada u zemlji.

Na fotografijama se vidi kako najmanje četiri policajca stoje nad ženom koja leži na plaži u Nici. Nakon dolaska policajaca čini se da je žena skinula odjeću, iako se čini i da joj je jedan policajac napisao kaznu ili je zapisao.

IslamBosna.ba

Podijelite ovaj članak

Jeste li ovo pročitali?

Policajac htio da skine muslimanku, a zatim je uslijedila neočekivana reakcija

Scena koja u potpunosti liči na ono koja se prije nekoliko godina dogodila u Francuskoj …

error: Oo !!