SejtanOdvezaoMagarca
SejtanOdvezaoMagarca

ZNATE LI PRIČU O TOME KAKO JE ŠEJTAN ODVEZAO MAGARCA?

JAKO POUČNA PRIČA ČIJE ČITANJE ĆE VAS NAVESTI NA RAZMIŠLJANJE

Jedna hikaja ( mudra priča) kaže da je šejtan/sotona došao i od stabla odvezao magarca. Magarac je otišao u komšijinu avliju i počeo da pase djetelinu. Žena, vlasnica bašče, kada je vidjela magarca kako pravi štetu uzme pušku i ubije magarca.

Kada je vlasnik magarca vidio da je magarac ubijen uzme pušku i ubije komšinicu. Muž od žene koja je ubijena uzme oružje i ubije komšiju. Pitali su šejtana prokletog: „ Šta uradi?“ On odgovori: „Ništa. Ja sam samo odvezao magarca.“

Svima nama šejtan prokleti svakoga dana više puta odveže magarca. Pazimo se dobro naših postupaka poslije toga. Muslimane bi zamolio da uče o svojoj vjeri i u svim životnim dilemama, problemima i iskušenjima prije odluke postave sebi pitanje: „ ŠTA BI U OVOJ SITUACIJI URADIO MOJ POSLANIK I UZOR, MUHAMED, A.S. Kršćani, ili kako ih Kur’an zove Sljedbenici knjige, bi se mogli zapitati kako bi postupio Isa/Mesih, sin Merjemin.

“Dobro i zlo nisu isto! Zlo dobrim uzvrati, pa će ti dušmanin tvoj odjednom prisni prijatelj postati! To mogu postići samo saburlije/strpljivi; to mogu postići samo vrlo srećni!”

Podijelite ovaj članak

Jeste li ovo pročitali?

SVE ĆE SE PROMJENITI KAD POČNETE OVAKO UZIMATI ABDEST

Nakon ovako obavljenog abdesta sve vaše tegobe, nestat će kao rukom odnesene Ustajete i prilazite …

error: Oo !!