SejtanOdvezaoMagarca
SejtanOdvezaoMagarca

ZNATE LI PRIČU O TOME KAKO JE ŠEJTAN ODVEZAO MAGARCA?

JAKO POUČNA PRIČA ČIJE ČITANJE ĆE VAS NAVESTI NA RAZMIŠLJANJE

Jedna hikaja ( mudra priča) kaže da je šejtan/sotona došao i od stabla odvezao magarca. Magarac je otišao u komšijinu avliju i počeo da pase djetelinu. Žena, vlasnica bašče, kada je vidjela magarca kako pravi štetu uzme pušku i ubije magarca.

Kada je vlasnik magarca vidio da je magarac ubijen uzme pušku i ubije komšinicu. Muž od žene koja je ubijena uzme oružje i ubije komšiju. Pitali su šejtana prokletog: „ Šta uradi?“ On odgovori: „Ništa. Ja sam samo odvezao magarca.“

Svima nama šejtan prokleti svakoga dana više puta odveže magarca. Pazimo se dobro naših postupaka poslije toga. Muslimane bi zamolio da uče o svojoj vjeri i u svim životnim dilemama, problemima i iskušenjima prije odluke postave sebi pitanje: „ ŠTA BI U OVOJ SITUACIJI URADIO MOJ POSLANIK I UZOR, MUHAMED, A.S. Kršćani, ili kako ih Kur’an zove Sljedbenici knjige, bi se mogli zapitati kako bi postupio Isa/Mesih, sin Merjemin.

“Dobro i zlo nisu isto! Zlo dobrim uzvrati, pa će ti dušmanin tvoj odjednom prisni prijatelj postati! To mogu postići samo saburlije/strpljivi; to mogu postići samo vrlo srećni!”

Podijelite ovaj članak

Jeste li ovo pročitali?

AHMED EF. ADILOVIĆ: BAJRAMI U DISCO KLUBOVIMA I KAFANAMA UZ ALKOHOL NESPOJIVI SU S NAŠOM TRADICIJOM I VJEROM

Ahmed ef. Adilović, muftija travnički, u razgovoru za Anadoliju naglasio je da muslimani u Bosni …

error: Oo !!