NESVAKIDAŠNJI DOGAĐAJ NA DŽENAZI U TURSKOJ KOJI SE NE PAMTI (Slučaj sa penzionisanim učiteljem…)

Slučaj sa penzionisanim učiteljem…

Ožalošćena porodica pacijenta bolnice u turskom gradu Osmaniye pogrešno je shvatila informaciju o njegovom stanju pa su otišli kući i obavili sve pripreme za dženazu, a po dolasku u bolnicu po njegovo tijelo su obradovani viješću da je on živ, javlja Anadolu Agency (AA).

Penzionisani učitelj Yusuf Yanik (59) već nekoliko mjeseci hospitaliziran je u bolnici u mjestu Kadirli, a jučer je zbog srčanog udara prebačen na odjel intenzivne njege.

Međutim, baš u momentu kada su ljekari hodnikom vozili Yanika na krevetu i međusobno komentirali da mu je “srce stalo”, tu se našao rođak koji je odmah otrčao porodici da saopći da je on preselio na ahiret i da prvi izrazi haternamu.

Rodbina i komšije odmah su se bacili na posao da dostojanstveno isprate Yanika, bez da se iko sjetio da ode provjeriti informaciju o njegovoj smrti. Jedni su iskopali mezar, drugi u džamiji organizirali vjerski program, treći proširili vijest o dženazi i odradili pripreme kod kuće ožalošćenih.

Naposlijetku se grupa njih sa tabutom zaputila u bolnicu da preuzmu tijelo, ali su zatečeni kada su im doktori rekli da je Yanik bolestan, ali još uvijek itekako živ.

Rođak Halil Yanik je za AA kazao da su spremili i ćefine i mezar, ali da su na kraju sretni da je Yusuf živ.

Ljekar Evren Kiris tvrdi da niko u bolnici nije nikome dao informaciju da je Yanik preminuo, već da je neko od rodbine na hodniku pogrešno protumačio razgovor između ljekarskog osoblja.

“Istina je da je pacijent imao srčani udar i da smo morali reagirati reanimacijom srca, ali opet je prenagljeno to što su neki to tumačili da je preselio. On je živ i njegovo liječenje se nastavlja”, zaključio je ljekar Kiris.

balkanis

Podijelite ovaj članak

Jeste li ovo pročitali?

Meleci nisu dozvolili da se čovjeku u Mekki pored Kabe klanja dženaza

Meleci mu iz ovog razloga nisu dozvolili klanjati dženazu „Dedo, 83 godine, umro. U gasulhani …

error: Oo !!