Snjezne Pahuljice
SnjeznePahuljice

Snježne pahuljice – dokaz Allahove moći i savršenstva

Subhanallah. Ovo niste znali o pahuljicama

Prošle zime veliki dio Švedske zahvatila je snježna oluja i dosta je snijega napadalo na mnogim mjestima, tako da ni u ovom gradu, u kojem mi živimo, nisu izostale obilne snježne padavine.

Međutim, malo sjevernije od nas, snijeg je na nekim mjestima napadao i do pola metra.

Zamislite koliko je malih, snježnih pahuljica potrebno da bi napadale tolike količine snijega… Jedan brat iz našeg džemata pričao nam je da je na TV-u gledao jednu dokumentarnu, naučnu emisiju o snijegu, tj. o snježnim pahuljicama, u kojoj su naučnici ispitivali pahuljice pod mikroskopom, njihov izgled, strukturu i sl.

Nakon ispitivanja, ostali su zapanjeni i došli do zaključka da nijedna snježna pahuljica ne izgleda kao druga, tj. da svaka pahuljica ima svoj specifičan izgled i da ni jedna ne nalikuje na drugu.

Zaključak do kojeg su došli jeste: otkako je postao svijet i otkako snijeg pada, pa do danas, nijedna pahuljica snijega nije bila slična nekoj drugoj pahuljici i svaka od tih pahuljica imala je unikatan izgled.

Subhanallah! Subhanallah! Ko stvara te pahuljice i ko im stvara izgled? Pa, naravno, Uzvišeni Allah, koji sve stvara, koji je o svemu obaviješten i koji sve zna.

Možda će neko reći da je ovo nemoguće! Pa razmotrimo činjenicu da danas u svijetu živi preko šest miljardi ljudi (samo Allah zna koliko je živjelo prije i koliko će doći poslije nas) a niko, niko od nas nema iste jagodice prstiju (otiske prstiju), kod svih su jagodice različite. Allahu ekber!

Takav je slučaj i sa našim izgledom lica. Koliko je samo ljudi, a svi izgledamo drugačije! Pa slavljen neka je Veličanstveni Stvoritelj! Ruski fotograf Aleksej Kljatov uspio je, uz pomoć specijalne kamere za fotografisanje izbliza, da napravi nevjerovatne fotografije pahulja snijega.

Portal Svjetlo Dunjaluka

Podijelite ovaj članak

Jeste li ovo pročitali?

Lejletul Miradz mubarek noc

Muslimani u nedjelju (27.02.2022) dočekuju odabranu noć Lejletu-l-Miradž

Šta za muslimane predstavlja ova noć? Noć Lejletu-l-Miradž za pripadnike islama predstavlja noć putovanja poslanika …

error: Oo !!