Da li nana iz Turske i sumak spašavaju ummet od korone, shodno naredbi Poslanika kojeg je nedavno usnila?

Slušajući i prisustvujući stotinama predavanja i nakon ovoliko godina rada kada neko objavi šejtansko-sihirbaski tekst da je neko vidio Poslanika, sallallahu alejhi ve sellem, kazao mu ili naredio to i to, upitati šta mislite o ovom snu i status spomenutog – pa to je za ne povjerovati i gotovo nemoguće!
Bilal Dervišić, prof.Poslanik, sallallahu alejhi ve selleme, je živio i umro a nije imao bijelu bradu osim nekoliko sijedih dlaka. Ko god ga usnije bijele brade neka zna da je vidio šejtana lično!!!Da, šejtan se ne može pojaviti u Poslanikovom,sallallahu alejhi ve sellem, stvarnom liku ali može u drugom i lažno se predstaviti kao Poslanik. Tako je kroz historiju mnoge zavodio a neke i iz vjere izvodio.Jasmin Durić, prof.

Prije neki dan je počeo internetom kružiti navodni san neke nane iz Turske.. samo ćemo vas pitati do kada ćemo vjerovati u simpatične hićaje s interneta a nemamo pojme odakle su došle a koje se kose sa islamom ?

U ovom izmišljenom tekstu je neko mogao spomenuti bilo šta umjesto “sumaka” (začina) a mi bi smo sve to jeli i vjerovali, vodeći se onom parolom neće škoditi …. ???????

Ako bi se neko upitao, zašto bi to neko izmislio:
– izmišljali su hadise o vrijednosti Kur’ana tj. lagali na Poslanika kako bi se više Kur’an učio čineći time grijeh vodeći sebe u džehennem
– izmišljali su hadise o patlidžanu i drugim vrstama voća i povrća želeći sebi finansijsku korist
– vidjeli ste kako je kod nas cijena bijelog luka skočila zbog recepata s interneta
– šejtan mu došao u san da se poigrava s njim

NAREDBE SU ZAVRŠENE SA SMRTI POSLANIKA SALLALLAHU ALEJHI WE SELLEM.

“Nana iz pokrajine Šırnak, mjesta Džizre (granica sa Sirijom), koja je na namazu i nijazu, dva puta je u mjesecu Redžebu sanjala Poslanika a.s. i to mi je lično ispričala, te me zamolila da to podijelim sa svima jer je to naredba i savjet Poslanika a.s..Draga braćo zapisala sam san onako kako sam ga ja razumjela. U prvom snu u noći Regaiba vidjela sam Poslanika s.a.w.s. na planini Džudijj, mjestu gdje se zaustavila Nuhova lađa. Vidjela sam jednu građevinu poput sobe, ušla unutra i tamo vidjela Poslanika a.s. u bijeloj odjeci, bijele brade i svijetlog lica. Rekao mi je: “Kćeri ova bolest je došla od nemuslimana i širi se po svijetu. Poslušaj šta ću ti reći i prenesi to i ostalima dok nije zarazila i moj ummet. Lijek i derman za ovu bolest jeste sumak. Ubacite u vodu malo sumaka, promiješajte i popijte, Allahovom voljom bolesnik biva izliječen, a onaj ko se nije zarazio neće ga bolest ni zadesiti.” Pitala sam ga:”O Allahov Poslaniče da li da ovo kažem i nemuslimanima?” “Da”-rekao je, jer ukoliko se ovaj virus odstrani od njih neće doći ni do mog ummeta i neće ih zaraziti. Uz to, bit će i razlog upute nekima od njih.” Nakon toga sam se probudila.

Pitala sam sebe šta da radim, kome god da kažem neće povjerovati i neće obraćati pažnju govoreći da je to samo san.Drugi puta, u noći Miradža, ponovo sam sanjala Poslanika a.s. na planini Džudijj, na istom mjestu i na isti način. Ovog puta je bio ljut na mene i pitao me zašto nisam ljudima kazala lijek za ovu bolest. Epidemija se proširila po ummetu. Rekla sam:”O Allahov Poslaniče kome god da kažem ne bi povjerovao, te sam se zbog toga ustručavala.” Rekao mi je:”Vjerovatno ni ti ne vjeruješ. Pogledaj i vidi, pa sam pogledala i vidjela da u jednoj ruci drži posudu sa vodom od sumaka, a u drugoj užarenu vatru. U toj sobi bila su i dva bolesnika, pa je Poslanik obojici dao po času vode od sumaka. Popili su i odmah ozdravili. Okrenuo se i pitao me:”Vjeruješ li sada? Reci svima, ta bolest se liječi samo sa sumakom. Prenesite to i nadležnima. Moj ummet će se spasiti od te epidemije.”Vallahi ovaj san je istina, nije laž! Vidjela sam san na ovaj način, riječi su te nane.”Ja prenosim ovaj tekst a Allah opet najbolje zna .” n-um

Podijelite ovaj članak
error: Oo !!