KAKO JE PUTIN REAGOVAO NA IZJAVU SVOG MINISTRA O MUSLIMANIMA (VIDEO)

“Islam i pravoslavno hrišćanstvo, baš kao i druge svjetske religije, zasnivaju se na temeljnim humanističkim vrijednostima od trajnog značaja – na milosti i ljubavi prema bližnjima, pravdi i poštovanju ljudskih bića”, rekao je Putin.

Ruski ministar poljoprivrede Aleksandar Tkačev u petak je imao sastanak s najvišim političarima među kojima je bio i predsjednik Vladimir Putin.

Sastanak je održan u Voronežu, a Tkačev je prisutnima govorio o uspješnom iskustvu Njemačke u izvozu proizvoda životinjskog porijekla, prenosi “Tanjug”…

“Njemačka godišnje prodaje više od tri miliona tona svinjskog mesa u Kini, Indoneziji, Japanu…”, rekao je minister i izazvao reakciju Putina.

“Indonezija je muslimanska zemlja, svinjetina nije dozvoljena”, ispravio ga je Putin.

“Južna Koreja … U čemu je razlika”, odgovorio je Tkačev i nastavio govor.

Izjava ministra poljoprivrede izazvala je smijeh u sali, a Vladimir Putin je pokrio lice rukama.

Ruski predsjednik je dodao da je “ključno” da se te veze sačuvaju za buduće generacije i da se “(pojača) uloga vjerskih organizacija u zaštiti i unapređenju duhovnih, moralnih i porodičnih vrijednosti”.

Islam je druga po veličini religija u Rusiji iza pravoslavnog hrišćanstva i očekuje se da će se rusko muslimansko stanovništvo udvostručiti u narednih 15 godina. Većina stanovništva Kirgistana su muslimani.

svjetlo-dunjaluka

Podijelite ovaj članak

Jeste li ovo pročitali?

VIDEO / Sveštenik SPC-e ne krije mržnju prema crnogorskom i muslimanskom: Jelenu Marković u emisiji zvao “Merima”

Liberalna partija Crne Gore saopćila je da je članica Predsjedništva te partije Jelena Marković na …

error: Oo !!