Angelina Jolie odlučno poručuje: “Muslimani, branite svoju vjeru!”

Za poznatu američku glumicu u zadnje vrijeme kruže informacije da razmišlja o prelasku na islam.

Između ostalog, saznajemo da je izjavila da: “počela sam ozbiljno proučavati islam. I sama sam našla mir i podsticaj za dobro “, rekla je nedavno u saopštenju.

Nakon te izjave, u svijetu su već počele da kruže glasine da je Jolie prešla na islam, što naravno nije istina. Ali je istina da ova holivudska glumica gaji simpatije prema muslimanima te istima pomaže kroz razne humanitarne aktivnosti, čak je i posjetila Rohinja muslimane dok to nisu učinili mnogi dužnosnici raznih islamskih država. Također je posjetila i muslimane u Siriji i Palestini te im pomogla novčano isto kao što je to napravio i poznati nogometaš Cristiano Ronaldo. Čak je posjetila i Srebrenicu u Bosni i Hercegovini.

Angelina je također izjavila da poziva sve muslimane svijeta da brane svoju vjeru i štite jedni druge.

A pogledajmo samo situaciju muslimana danas, ubijaju nas na sve strane dok vrhovni dužnosnici koji se nazivaju muslimanima uopšte ne izjavljuju ništa o tome, kamoli da učine nešto po tom pitanju, trenutno hindusi u indiji ubijaju i muče muslimane koji tamo žive i tako iz dana u dan u čitavom svijetu dok samo rijetki poput Anđeline izjave nešto po tom pitanju i zbog toga joj veliko hvala, da je Allah uputi na pravi put.

gorapress.net

Podijelite ovaj članak

Jeste li ovo pročitali?

VIDEO / Sveštenik SPC-e ne krije mržnju prema crnogorskom i muslimanskom: Jelenu Marković u emisiji zvao “Merima”

Liberalna partija Crne Gore saopćila je da je članica Predsjedništva te partije Jelena Marković na …

error: Oo !!