ALLAHOVO ČUDO U GAZZI

Pogledajte ove statistike u Palestini!

U ime Allaha! Hvala Allahu, Koji je spustio Knjigu, stvorio čovjeka od ilovače, a kada nešto odredi samo kaže: „ Budi!“ , i ono biva; Njemu pripada sve što je na Nebesima i na Zemlji, sve se Njemu pokorava! Čovjeka stvara u najljepšem obliku! Svoje ajete je pojasnio onima koji razmišljaju. Neka je salawat i selam na Poslanika Muhammeda, sallallahu alejhi we sellem, koji je ženi dao posebno mjesto, nakon što je bila ponižena.

Zvanična statistika objavljena u nedjelju pokazuje da je u oktobru mjesecu u Pojasu Gazze rođeno 5.058 beba, sa prosjekom od 163 bebe dnevno ili šest beba svakog sata, prenio je list Er-Risala.

Statistike pokazuju porast od 541 novorođenčeta za razliku od septembra, tokom kojeg je rođeno 4.517 beba u Pojasu Gazze.

Prema statističkim podacima, 51 procenat novorođenčadi su dječaci, a 49 procenata su djevojčice, ili 2.549 dječaka i 2.509 djevojčica.

U međuvremenu, palestinsko Ministarstvo unutrašnjih poslova je zabilježilo 242 smrtna slučajeva tokom istog mjeseca, 121 žena i 121 muškarac piše portal Islam Bosna.

Statistike pokazuju da je stopa rasta stanovništva u Gazzi 2, 39 procenata, sa stopom nataliteta 32,3/1000 i stopom smrtnosti 3,2/1000.

islambosna.ba

Podijelite ovaj članak
error: Oo !!