Svemirska Letjelica Nasa
SvemirskaLetjelicaNasa

NASA se oglasila po pitanju predznaka Sudnjeg dana. Magnetna igla na kompasu bi se mogla usmjeriti prema jugu, umjesto prema sjeveru

Magnetna igla na kompasu bi se mogla usmjeriti prema jugu, umjesto prema sjeveru

Prema pisanju međunarodnih medija, koji se pozivaju na izjave i otkrića Američke svemirske agenije NASA, nije daleko dan kada će sunce izaći sa zapada umjesto sa istoka. NASA-ina saznanja i izvještaje prenijeli su mnogobrojni svjetski mediji, portali i TV kanali koji se inače bave pitanjima astronomije, ali i drugim različitim znanostima. “ Daily Mail-a” i „ Huffington post“ su izvijestili o ozbiljnim upozorenjima od strane Evropske svemirske agencije, koja su upućena stanovnicima Zemlje, o tome da se bliži svojevrsni preobržaj Zemljinog magnetnog polja, što će za posljedicu imati izlazak sunca sa zapada umjesto sa istoka, uz nestanak tehnologije kakvu danas poznajemo.

Američki naučni časopis ”Live Science” tvrdi da Zemljino magnetno polje nije više jako kao što je bilo u prošlosti i da je, naprimjer, deset puta slabije nego što je bilo proteklih godina, a njegovo slabljenje je u progresiji u zadnjih šest mjeseci.

Poznato je da je Zemljino magnetno polje kružna ovojnica koja štiti Zemlju od solarnih oluja i štetnih kosmičkih zraka, kao i od promjena u Zemljinom magnetnom polju koje bi, po svim naučnim standardima, mogle prouzrokovati pravu kataklizmu.

Američka svemirska agencija ”NASA”: Nije daleko dan kada će Sunce izaći sa zapada

Gornju činjenicu o promjenama na Zemljinom magnetnom polju potvrdila je i Evropska svemirska agencija, koja pomno prati ove promjene još od novembra 2002. godine.

Kelly Dickerson, znanstvenik i novinar magazina ”Live Science”, veli: ”Poznato je da se polovi magnetnog polja Zemlje mijenjaju otprilike svakih stotinu hiljada godina, ali je zanimljivo to što se u ovom izvještaju tvrdi da se taj period promjene magnetnog polja Zemlje mnogostruko ubrzao. Prirodno je da se taj vremenski period promjene smanjuje za nekih 5% svakih 100 godina, međutim, novi naučni podaci potvrđuju da se taj procenat od 5% sada dešava za svega deset godina, što samo po sebi upozorava na kosmičku katastrofu u bliskoj budućnosti.

Znanstvenici su ranije predviđali da bi se ove promjene mogle dogoditi za nekih 2.000 godina, međutim ova nova mjerenja govore da bi se te promjene mogle desiti znatno ranije od očekivanog.

Na temelju ovih izvještaja, znanstvenici kažu da ”to znači da će se, po prvi put u više od 100.000 godina, kompas (magnetna igla) usmjeriti prema jugu umjesto prema sjeveru, što će itekako uticati na sistem transporta i komunikacija i što će izazvati neopisivo veliki haos, nakon očekivanog nestanka savremenih tehnologija, u vremenskom periodu koji samo dragi Bog zna.

Saff.ba

Podijelite ovaj članak

Jeste li ovo pročitali?

Subhanallah, jako zanimljivo: Koka poreda sve žito i ispiše riječ ‘Allah’ na arapskom jeziku (Video)

Ovo je jedna zanimljivost vezana za islam i što posebno čudi da apsolutno “niti jedno …

error: Oo !!