Majstor Za Grijanje
Majstor

Šejtan je učinio svoje i imala sam odnos sa majstorom za grijanje. Da li da kažem suprugu?

Kako sam prevarila muža…

Ovo je priča jedne žene koja je potpala pod uticaj prokletog šejtana. Mnogi koji nisu edukovani propisima islama će komentarisati čin ove žene kao: nesretni slučaj, doza slabosti morala, demokratija, nije ništa strašno, svako je slobodan da radi šta hoće, k’o da i on ne bi da je njegovom mjestu itd. Poslije ove priče pogledajte i šta nas islam uči, koje su prava i obaveze supružnika, a pogotovo šta islamski propisi kažu po pitanju zabrane puštanja u kuću nepoznatih osoba, odnosno onih osoba koji nisu mahremi ženi.

Ispovijest žene:

Živjela sam u sretnoj porodici, sa mužem i dvoje djece. Finansijski nismo bili nešto posebno dobri, ali živjeli smo solidno. Muž je vrijedan i stalno radi. Nekad ima posla nekad nema, ali on se snalazi.

Kuću smo renovirali i uveli grijanje ove godine. Sve je dobro bilo prije nego je došao ovaj hladni talas prije nekoliko sedmica. Tih dana kotao za pelet nam se pokvario. Baš tih dana moj muž je morao na nekoliko dana na teren, u drugi grad da radi.

Nakon što smo primjetili da kotao ne radi, on je nazvao firmu od koje smo to kupili da pošalju svoje servisere, a djecu je, kad je krenuo ostavio kod mojih roditelja, da se ne mrznu kod nas kući.

Ja sam ostala kuci, upalila ekeltričnu grijalicu i čekala majstore. Došao je jedan serviser, onako lijep muškarac srednjih godina. Ja sam mu pokazala gdje je kotao i on je počeo raditi.

Nekoliko puta sam otišla da obiđem, da vidim treba li šta, kako idu radovi i slično. Vjerujte, osim možda što sam onako ga pogledala, ono ženski, jer čovjek je lijep, zgodan, radi fizičke poslove, ima malo brade. Pravi muškarac. Ali to je sve, ostalo je sve bilo u domenu prstojnosti.

Kad je zavšio on je pokucao i rekao da je gotovo, ali da mora sačekati da nekoliko puta zagrije vodu da vidi radi li sistem. Ja sam ga tad pozvala u kuću da popije kahvu i jede dok se grijanje pokrene.

Nakon jedno 15 minuta, kuća se je ugrijala na preko 30 stepeni. Ja ne znam je li on to namjerno pojačao ili to treba tako, ali je bilo možda 33 stepena.

Pošto je postalo vruće, a ja sma bila u toplom džemperu, jer je ranije bilo hladno, otišla sma u drugu sobu i skinula džemper.

Kad sam se vratila majstor je gledao u moj dekolte. I počeo se nabacivati. Davao mi je komplimente, ali možete zamisliti, komplimenta za dekolte. Ja sam se kao malo naljutila rakla sam mu da mi je vruće,  a on mi je onda prišao.

Bio je to trenutak slabosti, kleknula sam, i popustila, imali smo vatren odnos. Sat vremena smo sigurno bili u krevetu.

Kad smo završili on je jednostavno otišao rekavši “da ima još jednu intervenciju”.

Ja sma ostala šokirana, ne mogu da vjerujem šta sam uradila. Još uvijek nisam mužu istinu rekla. Ne znam šta da radim…

A pogledajmo šta nas islam uči, kako treba da se supružnici ponašaju:

Allah s.w.t.a. u Kur’anu kaže: «Muškarci vode brigu o ženama zato što je Allah dao prednost jednima nad drugima i zato što oni troše imetke svoje. Zbog toga su čestite žene poslušne i za vrijeme muževljeva odsustva vode brigu o onome o čemu treba da brigu vode, jer i Allah njih štiti!»

Čuva svoj moral i imetak muža kada je odsutan

Žena je dužna, u odsutnosti muža, da čuva svoj moral i njegov imetak. Allahov Poslanik, s.a.v.s, je, u predajama Ebu Hurejre, Ebu Umame i Abdullaha b. Selama, r.a, naglasio: «Najbolja supruga je ona koja te obraduje kada je pogledaš, koja te posluša kada joj nešto narediš i koja čuva tvoj autoritet, svoj moral i tvoju imovinu kada si odsutan!»

Ne pušta nikoga u kuću bez muževe dozvole

Žena neće bez dozvole muža nikoga puštati u kuću, a posebno se ta zabrana odnosi na osobe koje nisu u najbližem srodstvu s njom/mahrem. Allahov Poslanik, s.a.v.s, jasno je to naglasio u nastavku prethodnog hadisa u kojem veli da je ženi, uz dobrovoljni post: «Zabranjeno da pušta u kuću nekoga bez dozvole muža!»

Naravno, tim islam sasijeca zlo u samom korijenu. Jer, ukoliko muškarac uđe u kuću žene s kojom nije u tijesnim rodbinskim vezama, posebno ako se osami s njom, može doći do neželjenih posljedica, do nemorala ili, u najmanju ruku, sumnji. Brojne su predaje u kojima Poslanik islama, s.a.v.s, takvu praksu izričito zabranjuje i oštro je osuđuje.

Tako u Džabirovoj, r.a, predaji Allahov Poslanik, s.a.v.s, naglašava: «Ne ulazite ženama kada su im muževi odsutni, jer šejtan prolazi kroz vas kao što krv cirkulira vašim venama!».

Ibn ‘Abbas, r.a, prenosi da je čuo Vjerovjesnika, s.a.v.s, kako kaže: «Neka se muškarac ne osamljuje s drugom ženom bez prisustva njenog mahrema!»

Ovim člankom želimo skrenuti pažnju na to da promislimo i razmislimo o ove dvije opcije, prva je sami tekst i priča ove žene, a druga je šta uzvišeni islam kaže po ovom pitanju. Na nama je da razmislimo i veoma lako i brzo ustanovimo koja je bolja opcija…

Haber.ba

religis.com

Podijelite ovaj članak

Jeste li ovo pročitali?

Muž joj se nije ‘približio’ godinama, sve dok se nije oslobodila ovog prokletog nakita

Prije nego što počnete čitati ovaj tekst, pogledajte imate li na sebi šta od nakita …

error: Oo !!