Kuca Dzennet Rasprava
KucaDzennetRasprava

Želite li osigurati sebi kuću u Džennetu? Uvjet je učestvovati u raspravi!

Koliko ozbiljno je raspravljanje?

Da li ste znali da vam je zagarantovana kuća u Džennetu onda kada prestanete da se raspravljate (pa čak i kad ste u pravu)?

A šta je tek onda sa ostavljanjem laganja ili da se okitite lijepim ahlakom?Ebu Umama el-Behili, r.a., prenosi da je Poslanik, s.a.v.s., rekao: Garantujem kuću na kraju Dženneta onome ko ostavi raspravu makar bio u pravu, kuću u sredini Dženneta ko ostavi laž i u šali, kuću na vrhu Dženneta, onome ko ima lijep ahlak. (Ebu Davud.

Albani ga je ocijenio hasen hadisom)SubhanAllah, možete misliti da su ovo lagane stvari koje treba uraditi, ali u stvari, ovo su vrlo teške stvari za sprovesti u djelo. Niko ne voli izgubiti u raspravi- naročito ako je u pravu!Što se tiče laganja, čak i vjernici nekada kažu laž u šali. Ahlak je potpuno druga kategorija, jer je Poslanik, s.a.v.s., bio najljepšeg ahlaka i poslat je ljudima ne samo da poziva u Jednoću Stvoritelja, već da bi usavršili svoj ahlak.

Da Allah, s.v.t., podari svakome od nas razumijevanje i da s lakoćom primjenimo ovo u našem svakodnevnom životu. Amin.Nemoj zaboraviti da podijeliš hair!

IslamBosna.ba

Podijelite ovaj članak

Jeste li ovo pročitali?

Milioneru koji je donirao djeci sa invaliditetom kolica, potekle suze kada mu je jedan dječak uputio ovu poruku:

Iz tog odgovora naučio sam značenje istinske sreće i on je u potpunosti promijenio moj …

error: Oo !!