AntjeZzakelen
Antje Zzakelen poglavarka

Milion vjernika napustilo crkvu, jer ova poglavarka hvali islam i Muhammeda a.s.

Poglavarka koja se pobrinula da hiljade crkava bude zatvoreno

Prije 18 godina ta crkva se razišla i s državom pa od tada nema status državne crkve u Švedskoj

U poslednjih 10 godina Švedsku crkvu napustilo je milion vjernika, a crkva se danas nalazi u velikim finansijskim problemima.

Švedska državna televizija SVT nedavno je objavila prilog o masovnom odlivu članova iz Švedske crkve, a predsednik Veća te verske zajednice Borje Holgerson izjavio je da je rukovodstvo crkve moralo da zatvori i proda više hiljada crkvenih objekata.

Na meti oštrih kritika našla se poglavarka Švedske crkve Antje Žakelen, najviše zbog činjenice da prečesto hvali islam i proroka Muhameda, ali i zato što se nije pobrinula za hiljade zatvorenih crkava.

Njena izjava da Muhamed nije bio lažni prorok i da je i danas uzor i inspiracija za pravdu, mir i lepo ponašanje miliona ljudi u svetu, izazvala mnogo kritika.

Švedska crkva je evangelistička crkva koja se od katoličke matice u Rimu odvojila početkom 16. veka. Sedište joj je luteranska katedrala u Upsali, a od 2014. godine na čelu crkve je prva žena nadbiskupica Žakelen.

Pre 18 godina ta crkva se razišla i s državom pa od tada nema status državne crkve u Švedskoj.

(Telegraf.rs/Anadolija)

Podijelite ovaj članak

Jeste li ovo pročitali?

Ženi koja je rodila homoseksualca dijagnosticiran rak. Božo Vrećo: Hvala majci što mogu biti i frajer i žena kad to poželim

BOŽO VREĆO posvetio je objavu na Instagramu svojoj majci s kojom je veoma povezan. “Odgojila …

error: Oo !!