Muhamed Ali Kcerka
MuhamedAliKcerka savjeti

Savjet koji je Muhamed Ali dao svojoj kćerki

Jedan je Muhamed Ali

Kada smo napokon nstigle, vozač je ispratio moju sestru Lejlu i mene do apartmana našeg oca. Kaoi obično, bio je iza vrata, čekajući da nas uplaši. Pozdravili smo se ipoljubili. Zatim nas je otac pažljivo pogledao, a onda je mene uzeo u svojekrilo i rekao nešto što nikada neću zaboraviti. Pogledao me direktno u oči irekao:…

“Hana, sve što je Allah stvorio na ovom svijetu i što je vrijedno, to je pokriveno i ne može svako doći do toga. Razmisli. Gdje možeš pronaći najljepše dijamante? Samo duboko u zemlji. Dobro su skriveni i zaštićeni. Gdje možeš pronaći najljepše bisere? Samo na dnu okeana.

Dobro su skriveni i zaštićeni u školjci. Gdje možeš pronaći zlato? Duboko u rudniku. Dobro skriveno i zaštićeno debelim slojevima zemlje. Vidiš da čovjeku treba dosta truda i rada da bi došao do svih ovih vrijednih stvari.

A onda me još jednom pogledao u oči i rekao: “Tvoje je tijelo sveto. Ti si dragocjenija i vrednija više nego što možeš i zamisliti, čak dragocjenija od svih dijamanata i bisera. Zato i ti trebaš biti skrivena i zaštićena (trebaš se pokriti).”

n-um.com

Podijelite ovaj članak

Jeste li ovo pročitali?

Tuzla: Masallah, žena na autobuskoj stanici obavlja namaz (Video)

Video snimljen ispred SKPC Mejdan u Tuzli, na autobuskoj stanici koja se nalazi neposredo do …

error: Oo !!