BIVŠI PREDSJEDNIK ISLAMSKE REPUBLIKE IRAN AHMEDINEJAD ČUVA OVCE

Dok je bio predsjednik na posao je išao autobusom, a njegova žena radila kao čistačica u medresi.
Tokom njegovog predsjedničkog mandata:

1. Američka televizija Fox News pitala je iranskog predsjednika Mahmuda Ahmadinejada: “Kada ujutro pogledate u ogledalo, što kažete sebi?” On je odgovorio: “U ogledalu vidim čovjeka i kažem mu:” Zapamti, ti nisi ništa više do običan sluga “.

2. Kada je prvi put ušao u predsjednički kabinet, Ahmadinejad je začudio mnoge time što je skupe iranske (persijske) tepihe dao kao prilog jednoj od teheranskih džamija, zamijenivši ih običnim, jeftinim tepisima.

3. Kada je postao predsjednik, podnio je izvještaj o svojoj imovini: automobil Pežo 504 ‘77. godište i mala stara kuća u jednom od najsiromašnijih dijelova Teherana, naslijeđen od oca prije 40 godina.

4. Jedna od stvari koje su zapanjile administrativno osoblje bila je torba sa kojom je predsjednik dolazio svaki dan. U njoj se nalazio njegov doručak, koji mu je pripremala žena: nekoliko sendviča ili hleb sa maslinovim uljem i sir.

5. Često pomaže čistačima ulica u dijelovima grada gdje živi i radi.

6. Kada odsjeda u hotelu, traži da njegova soba ne bude sa velikim krevetom, zato što ne voli da spava na krevetu, nego na podu, na madracu ispod deke.

7. Tokom njegovog mandata, svaki novi ministar je morao potpisati dokument sa više tačaka, između ostalog da će ostati siromašan i da će njegovi računi i računi njegovih rođaka biti provjeravani.

8. On čak nije primao ni predsjedničku platu, što objašnjava time da čitavo bogatstvo treba da pripada naciji, a on ga štiti.

9. Živi od plate univerzitetskog profesora u iznosu od 250 dolara mjesečno.

putem-islama

Podijelite ovaj članak

Jeste li ovo pročitali?

VIDEO / Sveštenik SPC-e ne krije mržnju prema crnogorskom i muslimanskom: Jelenu Marković u emisiji zvao “Merima”

Liberalna partija Crne Gore saopćila je da je članica Predsjedništva te partije Jelena Marković na …

error: Oo !!