Žena nalazila čudne stvari ispred vrata, postavila kameru i šokirala se kad je vidjela šta je radila komšinica!

Komšijski odnosi su ponekad komplikovani, puni napetih situacija i neraščišćenih odnosa

Video snimak koji kruži društvenim mrežama snimljen je u Novom Pazaru (Sandžak, Srbija), a na njemu se vidi komšinica koja nešto baca ispred vrata osobe koja je postavila kameru.

Naime, žena je nalazila čudne i gadne stvari ispred svojih vrata, ali kako nije mogla uhvatili onog ko joj ih donosi, odlučila je postaviti kameru.

Kako piše u opisu videa, kamera je snimila kako joj prva komšilica tri dana zaredom donosi i baca sihr (crna magija).

Ako nađeš nešto sumnjivo u kući ili van kuće, to ne bacaj u smeće, niti u rijeku, niti u vodu, nego uradi sljedeće:

1) Dobro se zaštiti učeći ajetu-l-kursiju, El-Felek i En-Nas, ovo uči što više prije nego dodirneš sihr i kad ga budeš uništavao, otvarao ili razvezivao, učiti moraš sa nijjetom zaštite.

2) Pazi da prilikom uzimanja sihra, od njega ti ništa ne ispadne ili da nešto izgubiš, zato se stavi neka veća posuda ili salveta, te se iznad nje uništava, lomi, raspliče, odveziva, ili šta več, sihr.

4) Ako bude materija na koju je napravljen sihr da se može zapaliti, onda se na to prouče ajeti o uništenju sihra i zatim se zapali ili se potopi u vodu na koju su naučeni ajeti o uništenju sihra, nakon nekog vremena izvadi se iz vode, osuši se, a zatim se zapali, kao što je papir, platno, i sl.

5) Ako bude sihr uvezan u čvorove ili uzlove, bilo konac, dlake, kosa ili uže, učiti rukju ili ajet o uništenju sihra, te odvezivati polako i puhati u čvorove.

6) Ako bude sihr ispisan na papir (hamajlije i talisamni) , potopiti u naučenu vodu (kako je objašnjeno) zatim to izvaditi. Osušiti, a zatim pokidati ili zapaliti.

7) Ako sihr bude na kamenu, željezu ili plastici, potopit u naučenu vodu, ostaviti nekoliko dana, zatim izvaditi i slomiti ili izrezati nečim, te baciti.

8) Ako bude sihr koji je poprskan, uzeti obične soli staviti u vodu, zatim proučiti rukju na tu vodu ili samo ajete o uništenju sihra, zatim tom vodom tri puta poprskati to mjesto.

9) Ako je sihr zakopan na određenom mjestu, ali ne može se tačno odrediti, uzeće se jestiva sol, morska voda ili obična, na nju će se proučiti rukja, zatim će se taj teren ili sumljivi dio posipati tom vodom i ponavljati dok Allah ne dozvoli uništenje sihra.

Allah najbolje zna!

Podijelite ovaj članak

Jeste li ovo pročitali?

VIDEO / Sveštenik SPC-e ne krije mržnju prema crnogorskom i muslimanskom: Jelenu Marković u emisiji zvao “Merima”

Liberalna partija Crne Gore saopćila je da je članica Predsjedništva te partije Jelena Marković na …

error: Oo !!