Dova Zena Allah
DovaZenaAllah

Dovio sam Uzvišenom Allahu da je oženim. Našli smo se ispred džamije. Subhanallah, Allahu smo bili nepokorni u Njegovoj kući

Želim da s vama podjelim jedan događaj, iskustvo koje mi se dešavalo zadnjih nekoliko mjeseci

Vjernik sam, nekih 5-6 godina obavljam namaz, klonim se loših stvari i trudim se raditi dobro. Prije nekih 3 mjeseca na internetu, tačnije na instagramu sam upoznao jednu pokrivenu sestru. Počeli smo lajkovati jedno drugom slike i nedugo zatim sam je našao na facebooku i dodao u prijatelje. Počeli smo razgovarati i djelovala mi je kao prava vjernica, mu’minka, nema slika na facebooku, na instagramu je imala jednu ili dvije, pa je i njih izbrisala. Razgovarali smo neko vrijeme i dogovorili smo se da se nađemo u Zenici gdje oboje studiramo, a živimo u mjestima nedaleko od tog grada…

Našli smo se ispred džamije. Subhanallah, Allahu smo bili nepokorni u Njegovoj kući. Otišli smo na kahvu i razgovarali o svemu, o vjeri najviše. Svidjela mi se, svidio mi se njen stid, ponašanje, vjera. Doimala se kao prava hairli žena, kakvu je rijetko danas naći. Nastavili smo naš kontakt i nedugo zatim smo ponovo izašli. Ovaj put u kino, a pri putu na autobusku stanicu dala mi je kolače koje spremila mahsuz za mene. Sve mi se više sviđala.Dopisivali smo se, slali jedno drugom poruke, kako se sviđamo jedno drugom.

Nedugo zatim mi je jedan dan poslala poruku kako više neće ovako, plašeći se da se ja samo “zezam” i da ne želim ništa ozbiljno s njom, tj. da ne želim brak. Objasnio sam joj da sam od početka imao nijjet da je oženim i smirila se. I imao sam ga, stvarno jesam. Izašli smo ponovo nakon toga, i sve je bilo “ok”. Da li može biti sve ok u Islamom nedozvoljenoj vezi? Osjećao sam da se polahko zaljubljujem u nju, falila mi je kad ne pričamo, jedva sam čekao da mi se javi. Bila je lijepa i fizički.

Nakon par dana mi se javila da sam je povrijedio lajkujući par slika drugim djevojkama. Nisam imao taj nijjet. Razgovarali smo, smirio sam je, “oprostila” mi je. Međutim, sljedeći dan sam vidio da me blokirala na svim mogućim društvenim mrežama na kojima smo bili u kontaktu. Kad samo vidio, šokirao sam se. Prve riječi koje sam tada izgovorio bile su “Hasbunallahu ve ni’mel vekil”. Ponavljao sam ih. Subhanallah, prije par trenutaka sam bio sretan, a sada sam izgledao kao da mi se svijet srušio. Izgleda da sam se baš zaljubio. Kako je tada već bio počeo Ramazan, dovio sam Allahu. Nisam znao šta da radim, na namaze sam išao mrzovoljan.

Hvala Allahu pa imam jednog pravog ahbaba s kojim sam mogao dušu olakšati. Krio sam ovo sve od svojih roditelja koji su nešto naslutili kada sam donio onu zdjelu punu kolača i dvije čokolade, od nje. Malo su me propitivali, ali ja sam mudro izbjegavao da pričam o svemu. Nakon par dana sam joj poslao poruku na mobitel, gdje sam rekao kako mi je žao što sam je povrijedio Iida osjećam nešto prema njoj. Pročitala je i odblokirala me i ponovo smo počeli pričati, a ja sam opet bio sretan. Bar sam mislio da je to sreća.

Međutim, u nekim situacijama sam primjetio suprotne reakcije u njenom ponašanju, koje su se nastavile. Kada bih joj spomenuo da ona razgovara s babom o meni, izbjegavala je to. A imao sam iskren nijjet. Nakon toga smo se “zakačili”, raspravljali do dugo u noć. Nisam je vrijeđao, vjera mi to zabranjuje. Nije ni ona mene riječima, ali me povrijeđivala svojim postupcima. Rekla mi je da nisam za nju, da je možda nekad nešto osjećala, ali više ne, da ne želi sada nikog, da ja nisam kao ona. Spomenula je da je onaj moj prijatelj, ahbab, brat njene prijateljice, kao ona. Ja sam uporno pokušavao da joj dokažem da je volim, da sam uvijek bio iskren.

Sve je rezultiralo prekidanjem svakog kontakta od strane nje i blokiranjem na društvenim mrežama. Nakon ova 3 mjeseca i nakon svih onih poruka i izlazaka, samo je otišla. Dok ovo pišem , imam pomiješane osjećaje. Zaljubio sam se i bio sam “izigran”. Osjećam se poniženo, jer sam se žrtvovao za nju a nisam dobio ništa, samo sam izgubio. Nije se igrati s ljudskim srcem.

Braćo i sestre, nema halal veze do braka i sve što ne vodi ka njemu je šejtansko došaptavanje. Allaha molim da mi olakša ovo iskušenje I da mi podari hairli hanumu koja će me cijeniti. Nadam se da ću i ja a i vi uzeti pouku iz ovog događaja.

obrada: www.religis.com

Podijelite ovaj članak

Jeste li ovo pročitali?

Onaj koji uči ovu dovu, Allah dž.š., će mu dati da lijepo živi

Dova ili molitva predstavlja izravno obraćanje čovjeka svom Stvoritelju. U vjerskim učenjima je dat poseban …

error: Oo !!