Poslanik a.s. je rekao: ”Hidžama i Indijski Kustus su najbolji lijek…” Pogledajte šta sve liječi i gdje ga možete nabaviti

Poslanik a.s. je rekao: ”Hidžama i kostus Indijski Kustus (Qust al-Hindi) su najbolji lijek…” [Sahih el-Buhari (5696)]

Ova biljka sadrži mnoge koristi za čovjekovo zdravlje: Odstranjuje šlajm i prehladu, pomaže slabu jetru, želudac i zaustavlja teške prehlade, te je odlično sredstvo za odvikavanje od pušenja.

Savremena medicina je otkrila da je kostus dobar pročišćivač krvi, a pomaže i protiv kašlja, bronhitisa, bronhijalne astme, i da potiče mršavljenje što je objašnjeno u dodatnom uputstvu u kutijici.

Ako se uzme jedna kašičica praha kostusa, sa rastopljenim medom u toploj vodi, najbolje na prazan stomak, idealan je i najbolji je tada za bolove u stomaku, proljeva, zatvora, problema debelog crijeva, krvnih ugrušaka, tumora, raka, holesterola, visokog krvnog pritiska, astme, problema s disanjem, čisti stomak, povećava plodnost, jača mišiće nakon poroda, pomaže za mršavljenje (uzeti dva puta dnevno, ujutro i navečer), dijabetes (bez meda).Pomaže i jačanje imuniteta.

Ako se jedna kašičica kostusa pomiješa sa jednom običnom kašikom kokosovog ulja, ugrije na vatri i sačeka da se ohladi, i kada se nanese na kožu, to je najbolji lijek za liječenje peruti, gubitak kose, artritis, reumatizam, lišajeve, ujeda, mrlja…

Ako se jedna kašičica kustosa ubaci u čašu maslinovog ulja, i nakon miješanja, par kapi te mješavine ukapa u nos dok je pacijent u ležećem položaju, to liječi od sihra i napada džinna.

Nema poseban način konzumiranja, iako ga je najbolje piti pomiješan u vodi sa dodatkom čistog meda. Pije se na 45 minuta prije svakog jela. Može se desiti da onaj ko nije navikao konzumirati kustus, da u početku povraća, ali to je sasvim normalno, jer se tako čisti organizam.

Ovaj proizvod se može kod mene nabaviti po cijeni od 05 KM, 10 KM, 15 KM, i 20 KM, ovisno o količini koju kupujete

Za narudžbe i ostale informacije možete kontaktirati ovaj Facebook profil: Ajlen Halkic

Obrada: www.religis.com

Podijelite ovaj članak

Jeste li ovo pročitali?

SUBHANALLAH, OVO SE NALAZI I U VAMA, A EVO ČEMU SLUŽI…

Libela ( vaservaga ) tvoga tijela Allah je, u šupljini tvog unutrašnjeg uha, stvorio čulo …

error: Oo !!