Izraelac provocira Palestince tako što pred njima javno jede, dok oni poste / Video

Ovako Izraelac provocira Palestince u toku Ramazana, misli da će im nauditi ako jede i pije na javnom mjestu pred njima dok oni poste…

Zbog čega Jevreji sebe smatraju važnijim i uzdignutijim naspram drugih naroda

– U Kur’anu se na više mjesta govori o Allahovim poslanicima od kojih Jevreji, pa i Arapi, vode porijeklo. Naime, Ibrahim, a.s, koji je jedan od najodabranijih poslanika uopće, imao je sinove: Ismaila i Ishaka. Ismailovi potomci su Arapi, a Ishakovi Jevreji.

Odnosno, Jevreji se najčešće vežu za Ishakovog sina, Jakuba, a.s. Njegovo drugo ime jeste Israil, pa Kur’an jevreje često naziva sinovima, tj. potomcima Israilovim. Jakub, a.s, imao je dvanaest sinova, među kojima je bio i Jusuf, a.s, o kojem se, takoder, na dosta mjesta govori u Kur’anu, pogotovo u suri koja po njemu nosi ime, tj. suri Jusuf.

To su neki od bitnih razloga zbog kojih Jevreji smatraju da su iznad drugih naroda, Bogu bliski i narod odabran za sva vremena.

“Zar se vi nadate da će vam se jevreji odazvati i vama za ljubav vjernici postati, a neki među njima su Allahove riječi slušali pa su ih, pošto su ih shvatili, svjesno izvrnuli.” (el-Bekara, 75.)

Meisad Kugić

www.religis.com

Podijelite ovaj članak

Jeste li ovo pročitali?

Testirao muslimane: Jevrej u svojoj tradicionalnoj odjeći ušao u džamiju da se moli i doživio veliko iznenađenje / Video

Pogledajte šta se desi kada Jevrej u svojoj tradicionalnoj odjeći uđe u džamiju Zamislite da …

error: Oo !!