Policajac htio da skine muslimanku, a zatim je uslijedila neočekivana reakcija

Scena koja u potpunosti liči na ono koja se pre nekoliko dana dogodila u Francuskoj

Zabrana burkinija, odnosno odjeće koja pokriva gotovo cijelo tijelo, podigla je Evropu na noge. Najoštrije polemike vode se u Francuskoj gde je burkini stigao i do suda. Sa druge strane Lamanša, sasvim druga slika.

Nakon što je škotska policija uvela hidžab u svoje redovne uniforme kako bi ohrabrila muslimanke da se priključe službi, Englezi su stali u odbranu burkinija. Da bi provjerili kako ljudi na plaži reaguju na burkini i da li im zaista smeta, britanski jutjuberi “Trolstation” napravili su eksperiment.

Na plažu su poslali glumicu u burkiniju i glumca u policijskoj uniformi koji je zahtevao od nje skine sa sebe odeću u kojoj je “potlačena”. Scena koja u potpunosti liči na ono koja se pre nekoliko dana dogodila u Francuskoj, počela je tako što je policajac prišao “muslimanki” i prvo je ljubazno zamolio da skine burkini.

– Nije dozvoljeno da nosite to na plaži. Izgledate kao terorista. Plašim se nosite burkini jer ste potlačeni – rekao je glumac.

Žena mu je oštro odgovorila, riječima da joj je dozvoljeno da nosi šta god poželi, a ne njegov zahtjev da skine burkini, rekla je da ne želi i optužila ga za rasizam.

Burna rasprava odigravala se naočigled prisutnih. Minut niko nije reagovao iako su svi primetili šta se dešava, sve dok se dve žene koje su prolazile nedaleko od njih nisu umješale u raspravu. Prolaznice su odlučno stale na stranu žene u burkiniju i glasno vikale na policajca da “nema pravo to da radi”.

– To nije odeća terorista. Ona je očigledno muslimanka. Nemojte da je diskriminišete zbog njene vjere. Ne smjete da radite to – vikale su žene.

Ubrzo su se i druge žene na plaži uključile, nekolicina njih i same u burkama, ali samo jedan muškarac pridružio se grupi. Nakon burne rasprave tokom koje su žene okružile policajca, otkriveno je o čemu je riječ.

svjetlo-dunjaluka

Podijelite ovaj članak

Jeste li ovo pročitali?

Gnusne uvrede za Ibrahimovića u Beogradu: Balijo smrdljivi (VIDEO)

Milan je večeras odigrao 2:2 sa Crvenom zvezdom u Beogradu, a Zlatan Ibrahimović nije ulazio …

error: Oo !!