MAJKO, ETO ME KUĆI ZA BAJRAM IZ TUĐINE

Majko moja mila samo da ti javim da ću ako Bog da kući za naš lipi Bajram. Uzberi zelja mati pa da nam zeljanicu napraviš kad dođemo

Razgovarao sam sa šefom da mi da urlapa koji dan, pušćo me da idem kući. Poželio sam se svega, ova me tuđina ubi svaki dan mi je isti majko. Vajk radim, i dan i noć znaš kako je kod švabe. Poželio sam se i tebe i babe, sela, komšija. Vajk osjetim miris one tvoje šamije kad dođem kući i zagrlim te.

Obradujem se svaki put kad mi Mehmed kaže ma đesi komšo brate. Poželio sam se i nane Salihovce, ona me vajk pitala đe sam bio ili đe sam pošo dok sam bio dole. Poželio sam se i naše domaće hrane, ovdje vajk suho jedem kad nemamo kad kuhati. Uzberi zelja mati pa da nam zeljanicu napraviš kad dođemo.

Ima i onih oraha što smo jesenas kupili ja i babo ispod onog velikog u bašči. Istucaj ih malo pa napravi baklavu. Znaš majko da je tvoja baklava najlipša vajk bila. A sigurno će biti i oni mazani kolača, jer ti vajk napraviš čudo toga. Pošalji djecu da naberu koju gajbu malina pa da ponesemo, vamo je to skupo a ne dođe čudo u korpici.Et bome mati poselami babi i reci mu da sam kupio mu onaj dio za traktor.

Mi ćemo u ponedljak naveče doći ako ne bude gužve.Allahimanet mati draga, čujemo se ako Bog da i vidimo uskoro.

Autor: Esmin Mehić

Podijelite ovaj članak

Jeste li ovo pročitali?

Post 10 Muharrema

Najbolji post poslije mjeseca Ramazana je post koji ubrzo slijedi. Ko ovaj dan posti Allah mu briše grijehe iz prošle godine:

Allah dž.š u Kur’anu kaže: “Broj mjeseci u Allaha je dvanaest, prema Allahovoj knjizi od …

error: Oo !!