Marine Le Pen: Muslimanke pokrivenih glava, džamije i molitve na ulici su neprihvatljivi!

Daj Bože da ni na jednim izborima, nikada ne budeš izabrana!

Liderka Nacionalnog fronta ponovila je u Lyonu da planira održati referendum o izlasku Francuske iz EU i povratiti franak kao službenu valutu u zemlji.

Ona je u obraćanju stranačkim pristalicama kazala da će, ukoliko IKADA bude izabrana za predsjednicu Francuske, odmah u prvih šest mjeseci svog mandata zakazati referendum o takozvanom “Frexitu”, a da s Evropskom unijom planira pregovarati o granicama i valuti.

Le Pen je također, jasno poručila kako želi da Francuska napusti integrisanu komandu NATO-a te izgraditi kapacitete kojim bi zemlja obezbijedila vlastitu odbranu.

Ona je na kraju izjavila da će povećati kapacitete obavještajne službe i učiniti da strani državljani, koji budu osuđeni u Francuskoj, zatvorske kazne izdržavaju u svojim domovinama.

Le Pen je istakla da Francuskoj prijete dva totalitarizma, “jedan u formi ekonomske globalizacije, a drugi u obliku islamskog fundamentalizma”.

Istakla je da muslimanke pokrivenih glava, džamije i molitve na ulici predstavljaju “neprihvatljivu kulturnu opasnost koju nijedan Francuz, koji drži do dostojnosti, ne može prihvatiti”.

(Izvor: Anadolija)

Podijelite ovaj članak
error: Oo !!