OVIH 7 ZNAKOVA ZNAČI DA SI OŽENIO PRAVU ŽENU

Provjerite ovih sedam znakova, Veoma su bitne u braku…

1. Ona predstavlja intelektualni izazov za vas

Ako želite provesti ostatak svog života sa nekim, važno je da otkrijete da je ta osoba intelektualno izazovna. Izgled je prolazan, dok karakter zauvijek ostaje – vaši zajednički razgovori bi trebali biti zanimljivi, pronicljivi i puni dubine. Vaš partner bi trebao biti u mogućnosti da izazove vaše mišljenje, te otvori vaš um za nove ideje i koncepte.

2. Ona je emotivno dosljedna

Žena koju si oženio treba biti dosljedna. Ako se borite sa predviđanjem raspoloženja i odgovora vašeg partnera, možete se pronaći u neugodnoj situaciji i nositi teret lošeg raspoloženja vašeg partnera. Vaša žena se ne bi trebala pretvoriti u tešku osobu nakon provedenih nekoliko mjeseci u braku; ona bi trebala biti u potpunosti iskrena u iskazivanju svojih osjećaja i emocionalnog stanja.

3. Ona dobro pokazuje suosjećanje

Kada nekoga oženite, trebali biste biti sigurni da mogu pokazati suosjećanje i potporu prema drugima i njihovim borbama, uključujući i vaše. Nekada ćete se osjećati uzrujano, a vaš partner bi trebao biti u mogućnosti da vas podrži i da vam se posveti tokom takvog perioda

4. Ona je iskrena prema vama i prema drugima.

Iskrenost je vrlo važna osobina u dugotrajnoj vezi; ako ne možete vjerovati partneru, kako im onda nešto možete reći u povjerenju ili vjerovati svemu što vam partner govori? Pronađite nekoga ko vas dovoljno poštuje da bude iskren sa vama, čak i kada je to teško za njih.

5. Ona ima ambicije

Dok podržava vaše snove i ciljeve, vaša supruga treba imati i svoje vlastite snove i ambicije. Ona će uvijek planirati kako da poboljša svoj život, a ne ovisiti o vama i smatrati da ćete joj vi sami obezbijediti dobar i ispunjen život.

6. Nije zainteresirana za sitne probleme niti pretjerano ljubomorna

Mala doza ljubomore je prirodna u odnosima, ali vaša žena bi trebala biti dovoljno sigurna u sebe i da zna da ne treba osjećati ljubomoru. To je ujedno povezano i sa povjerenjem; ona bi trebala biti u mogućnosti da vam dovoljno vjeruje.

7. Ona vas inspirira da budete bolja osoba

Vaša žena vas treba motivirati da budete bolja verzija samog sebe. Od odlaska u teretanu, do volontiranja u dobrotvorne svrhe, trebate težiti da budete najbolja moguća verzija sebe zbog nje i zbog samog sebe.

Za Akos.ba preveo: Jasmin Mujakić Foto: ilustracija

Podijelite ovaj članak

Jeste li ovo pročitali?

Djevica Hidzab

Kada je preporučeno oženiti djevicu, a kada udavanu ženu? Kako je Aiša r.a. objasnila vrijednost djevice. Mudrosti i koristi u ovom propisu:

Mudrosti i koristi u ovom propisu: Jedna od mudrih islamskih uputa u izboru bracnog druga …

error: Oo !!