Supruga Muz Spavanje
SuprugaMuzSpavanje

Kad muž zanoći srdit na suprugu, meleki je proklinju sve do zore, a šta kad se desi obrnuto?

Da je žena stvorena kao ptica, bila bi paun…

Da je žena stvorena kao ptica, bila bi paun, da je stvorena kao divlja životinja, bila bi gazela, da je stvorena kao kukac, bila bi leptir.

Ali, ona je stvorena kao insan, kao ljudsko biće, da bude ljubav svome mužu, da bude divna supruga i majka i najveća blagodat na ovom svijetu.Da nije tako, zar bi Allah, kao posebnu nagradu vjernicima na Sudnjem danu, stvorio džennetske ljepotice – hurije.Žene su najnježnija i najsuptilnija svorenja.

Do te mjere da ženu jedan obični cvijet učini zadovoljnom, a jedna riječ je može ubiti.U djetinjstvu, žensko dijete otvara vrata Dženneta svome babi.Kada stasa kao djevojka i kada se uda, ona upotpunjava vjeru svoga muža.Kada postane majka, njenoj djeci je Džennet pod nogama njihove majke.

Stoga, pripazite kao se ponašate prema ženama.”Neki je čovjek upitao mudraca: ”Šta je, zapravo, žena?”Mudrac mu je odgovorio: ”Žena je ploča od prozirnog stakla kroz koje se vidi njena unutrašnjost. Ako je lagano i nježno glačaš, ona će još više zasjati, pa će se u njoj i tvoj lik ugledati.

I kao da ona skriva u sebi tvoj lik i brižno ga čuva od svake sramote.Ako, jednoga dana, razbiješ tu staklenu ploču, teško ćeš sastaviti njezine dijelove. A ako ih sakupiš da bi ih zalijepio i ponovo sastavio u jednu cjelinu, pojavit će se ožiljci. I kad god tvoja ruka pređe preko tih ožiljaka, posjećeš se.To su žene, prijatelju.

Zato, nikada ne lomi i ne razbijaj tu staklenku.”

Jeste li ovo pročitali?

LjubavNemuslimaniIMuslimani

Da li je dozvoljena ljubav između muslimana i nemuslimana?

Kako je Poslanik opisao ovu vrstu ljubavi: U osnovi cilj islamske poruke jeste milost i …

error: Oo !!