Zene Hidzab
ZeneHidzab

Pojava žena koje su pokrivene, a u biti su otkrivene – predznak Sudnjeg dana

Tako su te žene pokrivene jer imaju odjeću na sebi, ali su praktično otkrivene

Predznak Sudnjeg dana je i rasprostranjenost, razgolićenost i nakićenost, te nošnja uske i providne odjeće, koja oslikava ženino tijelo i obline.

Tako su te žene pokrivene jer imaju odjeću na sebi, ali su praktično otkrivene, jer ta odjeća uopće ne pokriva tijelo pošto se, ili vidi kroz nju, ili je uz tijelo koje se potpuno oslikava.

Allahov Poslanik, sallallahu alejhi ve sellem, je u jednom hadisu koji prenosi Ebu Hurejre, radijallahu anhu, rekao sljedeće:“Dvije vrste stanovnika Vatre nisam vidio.

Ljude koji nose bičeve poput kravljih repova i njima udaraju ljude, i žene pokrivene-otkrivene, druge zabluđuju i same zalutale, glave im poput nakošenih devinih grba;neće ući u Džennet, niti će osjetiti njegov miris, a zaista se džennetski miris rasprostire na toliku i toliku udaljenost.

Riječi u hadisu znače sljedeće:“zalutale“ (ar.:mailat) znači:skrenule ili udaljile se od poslušnosti Allahu. „Druge zabluđuju“ (ar.: mumilat) znači da one druge dovode u iskušenje i okreću ih od Allahovog puta.

„Glave im poput devinih grba“ znači da nose nešto na kosi što čini da im glava izgleda izduženo poput devine grbe.

Podijelite ovaj članak

Jeste li ovo pročitali?

Novozelandska policija uvrstila hidžab u zvaničnu uniformu

Policija na Novom Zelandu je uvrstila hidžab u zvaničnu policijsku uniformu kako bi ohrabrila muslimanke …

error: Oo !!