Hadzinici Se Vratio Vid
HadziniciSeVratioVid

Allahu ekber! Hadžinica Nefisa prohodala bez vodiča, jer joj je nakon dova na Arefatu Allah vratio vid (Foto)

U događaju koji ukazuje na veličinu odnosno veličanstvenost islama i hadža, jednoj starijoj nani

Tunižanka Nafisa al-Kurmazi (70 godina) izgubila je vid prije godinu i pol dana nakon izljeva krvi u mozak i u tom periodu potpuno je bila oslijepila, sve dok ove godine, Allahovom voljom, nije došla da obavi hadždž.

U toku hadžskog obreda stajanja na Arefatu, skrušeno i ponizno je u svojim dovama molila Allaha da joj povrati vid i Allah dž.š. je uslišao njezine dove, jer je na iznenađenje svih prisutnih oko nje, odjednom počela sama hodati razgledajući oko sebe, a do tog trenutka se kretala uz pomoć svjih sinova koji se nisu odvajali od nje.

U događaju koji ukazuje na veličinu odnosno veličanstvenost islama i hadža, jednoj starijoj nani iz Tunisa vratio se vid kojeg je izgubila prije više od godinu i pol, tokom njenog stajanja i za vrijeme boravka na Arefatu, u ponedjeljak, tj. ove godine na hadžu.

Sedždu zahvale na vraćenom vidu Allahu Svemogućem činila je hadžinica u sedamdesetim, Nefisa el-Karmazi, dok su prisutni oko nje tekbirali i Allaha veličali na Arefatu, u šatorima u kojim su bile smještrene hadžije Tunisa. Inače, hadžinica Nefisa je izgubila vid prije godinu i pol otprilike, nakon što je imala moždani udar.

Hadžinica Nefisa nakon toga je prohodala bez vodiča, bez potrebe da je neko vodi ili pri tome pomaže govoreći:”Allah me počastio vraćanjem vida, Njemu neka je svaka hvala i zahvala na blagodatima kojima me je obasuo na najčišćem dijelu Zemlje, u njasvetijem danu godine”, misleći pri tome na Arefat i boravak na Arefatu.

Jedan od radnika na terenu za usluge hadžija arapskih zemalja je opisujući hadžinicu Nefisu i govoreći o njenom slučaju rekao: “Nefisa je srčano Allahu upućivala dove na Arefatu, nakon što joj je Allah odredio i omogućio obavljanje hadža ove godine, da joj Allah vrati njen vid, ponizno i skrušenog srca je dovila, pa joj se Allah njenim dovama odazvao, pa je iznenadila prisutne oko sebe hodajući i krećući se sama, dok se ranije nije mogla kretati bez pomoći jednog od njenih sinova”.

Važno je napomenuti da je već sada hadžinica Nefisa u sedamdesetim godinama, majka je troje djece,  po prvi puta obavljala hadž  u svom životu, a je govorila često onima oko sebe:”Došla sam u ovo čisto i sveto mejsto, na ubjeđenju sam da će mi Allah moju želju ostvariti i vid mi povratiti”.

Njena ‘uporna’ dova je bila:”Moj Gospodaru došla sam ti slijepa, pa mi vrati vid mojim očima” (op.prev., na arapskom se ovo rimuje), od njenog stupanja i dolaska na Arefat.

Preuzeto sa: Saff.ba / dzemat-sabah

Jeste li ovo pročitali?

Razbija Staklo

Čovjek razbija staklo na džamiji, ali ga ubrzo stiže Božija kazna (Video)

Pogledajte kako je ovaj čovjek završio nakon što je polupao stakla na džamiji i poslije …

error: Oo !!