Pozivam te da budeš kraljica!

In Kutak za sestre
PozivK raljica hidzab

Danas imaš šansu koju sutra možda nećeš imati

Ruže mirisne koje još uvijek ne nosite mahramu, želim vas danas pozvati da u ime Allaha donesete odluku i stavite svoju krunu.

Pošto znam da vi znate da je hidžab farz, neću vam govoriti zašto to trebate uraditi, reći ću vam jednu rečenicu koju sam čula od jedne sestre, koja je djelovala na mene prije nego što sam se pokrila: “Kada sam pritisnula onaj šalter ‘hidžab’ upalilo se svjetlo u mome životu”.

Bila sam ubijeđena da su ove riječi istinite i zaista sam se uvjerila da je tako.Sestro, upali i ti svoje svjetlo, nemoj da te sprečava to što nekome smeta.

Nemoj vjerovati šejtanu koji te plaši raznim lažima, da nećes moći ovo ili ono… Laže ti, vallahi! Iskoristi ove mubarek dane dok je on svezan i pobijedi ga!

Ako nisi do danas imala u planu da staviš hidžab, od danas planiraj, znaj da Melek smrti neće čekati da ti ispuniš ono što nisi, nemoj dozvoliti da se vratiš svome Gospodaru bez mahrame..

Sestro, danas imaš šansu koju sutra možda nećeš imati, pa iskoristi je, budi kraljica, nemoj pristati na ništa manje od toga!

Sestra A. S.     

You may also read!

Mladi Hafiz Autizam

Uprkos autizmu, 16-godišnjak hafiz Kur’ana

Dobio diplomu o položenom ispitu hifza Uprkos autizmu, tinejdžer iz Turske Ozan Memis naučio je Kur’an napamet i od

Read More...
Odabir Hajirli Supruge zenidba

Kako odabrati hajirli suprugu

Savjeti mladićima da vode računa prilikom izbora žene Ebu Hurejre, r.a., pripovijeda da je Allahov Poslanik, alejhi sselam, rekao: ”Ženu udaju

Read More...
Noc Lejletul Berat

Uskoro nam stiže mubarek noć. Noć u kojoj Uzvišeni Allah određuje ljudske sudbine, živote i NAFAKU

Muslimani širom svijeta 19. aprila obilježavaju jednu od četiri odabrane mubarek noći. Mubarek noć Lejletu-l-berat doživljava se kao vijesnik nadolazaćeg

Read More...

Mobile Sliding Menu

error: Oo !!