Erdogan: Ksenofobija i islamofobija postat će sve raširenije

Predsjednik Republike Turske Redžep Tajip Erdoan (Recep Tayyip Erdogan) poručio je kako će s porastom ekonomskih poteškoća u razdoblju nakon pandemije koronavirusa, ksenofobija i islamofobija postati sve raširenije, javlja Anadolija.

Erdoan je u predsjedničkom uredu Dolmabahdže u Istanbulu primio predsjednika Međunarodne unije demokrata (UID) Koksal Kusa i delegaciju.
Turski predsjednik je u obraćanju govorio o pandemiji, odnosno o problemima s kojima će se ljudi na globalnom nivou suočavati nakon nje.

Kazao je kako s procesom normalizacije razaranja uzrokovana pandemijom počinju izlaziti na vidjelo.

– Slike sa benzinskih pumpi i tržnica u Velikoj Britaniji proteklih dana samo su jedan primjer poremećaja uzrokovanih pandemijom u lancima opskrbe. Kako vrijeme prolazi, velika je vjerovatnost da će se slični problemi pojaviti i u drugim zemljama. S porastom ekonomskih poteškoća u razdoblju nakon pandemije korornavirusa, ksenofobija i islamofobija postat će sve raširenije – rekao je Erdoan i dodao:

– Kulturni rasizam univerzalni je problem koji ne pogađa samo nas i naše građane, već i sve strance i doseljenike u Evropi.

dnevni avaz

Podijelite ovaj članak

Jeste li ovo pročitali?

Zbog Dodikovih najava stigao hitan apel iz Berlina: Rasporediti trupe NATO-a u Brčkom, i preuzeti kontrolu nad nebom. Ovo će spriječiti otcjepljenje…

Vijeće za politiku demokratizacije (DPC) se oglasilo i pozvalo EU i NATO na hitnu reakciju …

error: Oo !!