Puhalo: Gdje naći vojnike koje će on predvoditi u nezavisnost?!

Milorad Dodik je poručio da će tražiti da se odbiju sve odluke koje je nametnuo visoki predstavnik, “da se vratimo na izvorni Dejton”, te kazao da ukoliko ne bude tako “treba ući u proglašenje nezavisnosti Republike Srpske…

Član Predsjedništva BiH Milorad Dodik rekao je da bi Narodna skupština Republike Srpske trebalo da poništi sve što je izvan Ustava i Dejtonskog sporazuma, odnosno da povuče sve saglasnosti na odluke date ranije za nivo BiH i ukine njihovu primjenu.

On je poručio kako već dugo vremena misli da stvari moraju ići tako što “ćemo u Narodnoj skupštini poništiti sve odluke i povući naše saglasnosti koje smo dali u prošlom vremenu, kao što je, recimo, saglasnost za vojsku i povući se iz te strukture, iz sporazuma o indirektnim porezima i povući se iz sporazuma o VSTS, jer vidimo šta rade gore. Takođe, treba poništiti postojanje SIPA na prostoru Republike Srpske, indirektnih poreza i svih tih institucija koje su nastale na tome”.

Istakao je da se potrebno vratiti na slovo Dejtona, odnosno izvorni Dejtonski sporazum.
– Tražiću da se odbiju sve odluke koje je nametnuo visoki predstavnik, da se vratimo na izvorni Dejton, kazao je Dodik te pored ostalog poručio da ukoliko ne bude tako “treba ući u proglašenje nezavisnosti Republike Srpske”.

Na ove njegove izjave, odnosno na jedan od naslova u medijima, reagovao je psiholog Srđan Puhalo.
“Draga RSrpska, gdje naći vojnike koje će on predvoditi u nezavisnost?!!”, napisao je Puhalo na Twitteru.

oslobodjenja.ba

Podijelite ovaj članak

Jeste li ovo pročitali?

Šta će se desiti ako Dodik napusti Predsjedništvo? Milorad izgleda ovo nije očekivao

Predsjedavajući Predsjedništva BiH Milorad Dodik nedavno je izjavio da će napustiti svoju funkciju ako ne …

error: Oo !!