Kako velikosrpska politika zloupotrebljava Tursku za prebacivanje krivice na Bošnjake za krize koje konstantno pravi Srbija

Velikosrpska politika u svojim redovima ima velemajstore manipulacije. Jedan od njih je Ivica Dačić koji je veoma vješto iskoristio posjetu jučerašnju Turskoj da krivicu za krizu u odnosima između Srbije i Bosne i Hercegovine prebaci na Bošnjake. Nakon obavljene posjete Turskoj Ivica Dačić je provukao kroz medije sljedeću izjavu:

“Jedna od važnijih poruka turskog predsjednika Recepa Tayyipa Erdogana je da je spreman da lično doprinese smirivanju tenzija u BiH.”
U prijevodu ova izjava znači da je Erdogan obećao da će smiriti Bošnjake da ne prave tenzije ili probleme. Naravno, Erdogan ovo sigurno nije izjavio, ovo je vjerovatno čista podvala Ivice Dačića, a koju su naši mediji nekritički prenijeli.

Međutim, šutnja turske diplomacije na ovakve izjave ostavlja prostor Dačiću i drugima vojnicima velikosrpske politike da vješto manipuliraju.
Jer, zašto bi bilo ko smirivao Bošnjake u vremenu kada Srbija svakodnevno proizvodi brojne krize, ne samo u Bosni i Hercegovini, već i u regionu. Srbija nelegalno hapsi, a ne Bošnjaci, državljane naše zemlje zbog optužbi za ratne zločine u Bosni i Hercegovini. Milorad Dodik uz saglasnost Beograda mjesecima drži u blokadi našu zemlju, a ne Bošnjaci.

Srpska politika svaki dan prijeti razbijanjem naše zemlje i još mnogo toga. Dakle, Bošnjaci se nemaju šta smirivati, jedino da pristanu na ultimatume i da se pokore prijetnjama velikosrpske politike.
Očekujemo od prijateljske Turske da spriječi ovakve manipulacije od strane Srbije i da se jasnije odredi prema velikosrpskoj politici i krajnje destruktivnoj ulozi srpskih političkih predstavnika u Bosni i Hercegovini.

saff.ba

Podijelite ovaj članak

Jeste li ovo pročitali?

Zbog Dodikovih najava stigao hitan apel iz Berlina: Rasporediti trupe NATO-a u Brčkom, i preuzeti kontrolu nad nebom. Ovo će spriječiti otcjepljenje…

Vijeće za politiku demokratizacije (DPC) se oglasilo i pozvalo EU i NATO na hitnu reakciju …

error: Oo !!