Vulin: Vučića napadaju jer je objedinio srpski narod, ali šta je problem u tome da Srbi budu jedinstveni?

Ministar unutrašnjih poslova Srbije Aleksandar Vulin rekao je kako već godinama ljudi napadaju predsjednika Srbije Aleksandra Vučića, te da ti napadi nisu samo politički, već je bilo pokušaja da se on i fizički ukloni. Vulinova izjava dolazi nakon što je Saša Janković, bivši ombudsman i predsjednički kandidat sa prošlih izbora, ispričao šta mu je sve savjetovano da učini protiv Aleksandara Vučića, kao i šta se, po njegovom viđenju, dešavalo u opoziciji.

– Ono što je rekao Saša Janković potvrdilo je da svih ovih godina govorimo istinu. Svaki put kada smo imali napad na predsednika Vučića, imali smo orkestriranu kampanju koja objašnjava da je to naša paranoja i da smo sve izmislili, rekao je Vulin.
On je dodao kako se napadi na Vučića dešavaju zato što je on taj koji je objedinio srpski narod i sve čini da Srbija bude još bolja i jača.

– Kada god Srbija pokaže koliko se promijenila, koliko je bolja, koliko je snažnija, koliko je okrenuta upravo Srbima i koliko je to jedna promijenjena zemlja, vi imate salvu napada, i odmah imate napade na Aleksandra Vučića. Da budemo pošteni, nisu oni napali ni mene, ni vas, napali su Aleksandra Vučića, zato što je on taj koji je objedinio srpski narod – naveo je Vulin.

Osim toga, on je dodao kako mu nije jasno šta je problem u tome da Srbi budu jedinstveni, navodeći kako Albanci također obilježavaju Dan zastave i u regionu se niko ne buni protiv toga. No, čim Srbi požele istaći svoju, dodaje Vulin, odmah je to problem.

oslobodjenje.ba

Podijelite ovaj članak

Jeste li ovo pročitali?

Vapaj mlade Bosanke koja živi u Dijaspori: ”Dragi Bosanci i Hercegovci u dijaspori, vrednujte ovo bogatstvo koje imate!”

Zovem se Arnela Đug, rođena sam u Australiji, a porijeklom sam iz grada Glamoča iz …

error: Oo !!