Nada Topčagić: “Meni jesu roditelji bili muslimani, ali ih nisam birala, vjeru sam promjenila. Meni je Srbija sve pružila”

Nada Topčagić je u razgovoru za Kurir potvrdila da je njena majka živela u kamp-prikolici neko vrijeme, ali kaže da je tako ona htjela. Pjevačica se i osvrnula na to događaje koje su joj sugrađani zamjerili.
– Meni tadašnji hodža nije dozvolio da sahranim oca kako ja želim, već pod njihovim uslovima i cijenama. To je tada za mene bilo neprihvatljivo, a kako sam čula, oni su imali dil sa kamenorezačkom radnjom.

Ja i ne znam gdje je moj otac tačno sahranjen, orijentisala sam se ranije po četiri šljive, kojih danas više nema. Ime nikada nisam mijenjala, kada sam ja rođena, u selu su bile svega tri ili četiri Nade. Meni jesu roditelji bili muslimani, ali roditelje nisam mogla da biram, vjeru sam promjenila. Meni je Srbija sve pružila – kazala je pevačica i dodala: –

Šta oni meni zamjeraju, što bih tamo odlazila, meni su roditelji umrli, ja tamo nemam nikoga. Moja majka je bila kod moje sestre u Njemačkoj, a poslije je bila u kamp-prikolici. Sestra je nju odvela kod sebe, ali je majka htjela da se vrati na taj plac. Sestra ima 65 kuća. Oni su tamo svima davali kuće, ja da sam znala da tražim od Republike Srpske da i moja majka dobije kuću, samo njoj nisu dali.

Oni su rekli da ne treba Nadinoj majci, jedna kćerka radi u Njemačkoj, sin u Italiji, a Nada je pjevačica. Znam ja o čemu je riječ, dobili su ih i oni koji su ratovali protiv Srbije, ali sam ja zgrožena time što su svi koji su baš ratovali protiv Srbije podigli velike kuće. Moja sestra je mnogo brinula o majci, obje smo, pa i sestrina kćerka iz Modriče je brinula o našoj majci, ona je sa njom bila sve vrijeme – zaključila je Nada.

cazin.ba

Podijelite ovaj članak

Jeste li ovo pročitali?

Zoltan Bolek: Mi, muslimani Mađarske, osjećamo jaku povezanost sa Bosnom

Prije više od dva mjeseca dobio sam telefonski poziv od predsjednika Islamske zajednice Mađarske Zoltana …

error: Oo !!