Teške riječi patrijarha Porfirija: Usvajanjem rezolucije o Srebrenici, crnogorska vlast je iznevjerila Boga i mitropolita Amfilohija

Patrijarh Porfirije rekao i da svi narodi imaju “posebnosti i specifičnost”, ali da to nije razlog da budu udaljeni jedni od drugih.

Patrijarh Srpske pravoslavne crkve (SPC) Porfirije kazao je da je usvajanje Rezolucije o Srebrenici u crnogorskom parlamentu namijenjeno da “polarizuje i dijeli (narode)” i da su se predstavnici zvanične Podgorice koji su je izglasali “stavili u službu sila ovog svijeta koje postoje samo i isključivo na polarizacijama”.

On je u besjedi koju je održao na vjerski praznik Duhovi ispred crkve Svete Trojice u Sremčici kazao da su predstavnici vlasti u Crnoj Gori “iznevjerili povjerenje mitropolita (crnogorsko-primorskog) Amfilohija”, iako su na “snazi (Amfilohija) došli na mjesto da grade mostove i otupe oštrice”.

– Iznevjerili su samim tim, usuđujem se da kažem, i blagodat Božju… Kako neko može nama upravljati? Tako što će nas polarizovati, podijeliti. Jedne proglasiti za bijele, a druge za crne. Davno je latinska poslovica rekla ‘zavadi pa vladaj’, kazao je patrijarh u besjedi koju je prenio TV Hram.

Patrijarh Porfirije rekao i da svi narodi imaju “posebnosti i specifičnost”, ali da to nije razlog da budu udaljeni jedni od drugih.

– Mi podržvamo da svaki narod ima svoju državu, u tome vidimo blagoslov i izraz slobode, mogućnost da svako razvija svoj specifičan dar da ga razvija i da daruje sebe drugome, ali i da prima drugoga sebi u svoje naručje…, poručio je patrijarh.

bh-index.info

Podijelite ovaj članak

Jeste li ovo pročitali?

Molim vas uhapsite ovog nitkova! Srebreničane pronađene u masovnim grobnicama poistovjećuje sa đubrivom / Video

Pogledajte dobro i pažljivo ovog zločinca, genocidaša, kojem očigledno smeta nametnuti Zakon o zabrani negiranja …

error: Oo !!