Sveštenik SPC-a: Podići ćemo hram sa velikim zvonom koje će da zvoni svaki put dok Fata Orlović bude pila kafu

Svještenik Srpske pravoslavne crkve, otac Predrag Popović komentarisao je rušenje crkve u Konjević Polju.

Objavu oca Predraga prenosimo u cijelosti:

Rušenje hramova (Crkve)
Bilo je toga, i pričali su nam kako su živeli oni koji su rušili Svetinje.
A čovek se sve nada da su prošla ta vremena i da smo bar malo naučili šta je sveto u životu, no iz dana u dan život nas sam vrati u takvo vreme i pokaže neljudskost ljudi.

Nije to ništa novo. Rušili su hramove i pre, rušiće ih i ubuduće. To samo govori koliko je bitno da svi ostanemo zajedno i da se ne delimo po bilo kakvim osnovama. Koliko nam je danas potrebnija molitva i ljubav…
Čini mi se, a nisam jedini, da je zavist i zloba danas procvetala kao nikad do sad. Kao da je u punom rodu, a i ima je svuda…

No ipak, nikada me nisu brinuli neljudi koji ruše hramove već oni koji su tu da ruše Crkvu!
Hramovi svi se mogu srušiti ali će Crkva Hristova i dalje postojati. Sve dok postoji i jedan koji u Njega veruje i Njime se pričešćuje, Crkva živi.

Siguran sam da ima onih kojima je posao podrivanje i rušenje te Crkve. Unošenje nemira u zajednicu i cepanje Liturgijskog sabranja. Takvi su opasniji od babe koja otvoreno kaže da joj je njena kafa bitnija od sreće mnogih . Takvi nikad neće reći šta zaista misle, a verovatno misle sto puta gore.

Oni će svakodnevno hodom svojim kroz život gaziti mlade izdanke žita i noću sejati kukolj, a preko dana obući će se u odelo sejača žita… Takve je teško prepoznati, a i dokazati njihovu zlu nameru. Takvih se treba čuvati.

A što se tiče ove žene, ne treba se sekirati. Podići ćemo hram opet, i veći i lepši, i to sa velikim zvonom koje će da zvoni svaki put dok bude pila kafu…
Nego, pitam se, ako podignemo taj hram hoće li iko dolaziti u njega na Liturgiju, ili mi samo volimo da imamo/skupljamo nekretnine?!

crna-hronika.info

Podijelite ovaj članak

Jeste li ovo pročitali?

Čuda Allahovog stvaranja: Zašto u jesen trebamo jesti dosta kestena?

Zašto je zdravo jesti kestene? Kesten je bogat vitaminima i mineralima koje nećete naći u …

error: Oo !!