DUGOGODIŠNJI SAN POSTAO JAVA: NAKON KĆERKE SANJE, MAMA VESNA STAVILA JE SVOJU KRUNU – SVOJ HIDŽAB

Posebna i nesvakidašnja priča o porodici Domuz, odnosno majci Vesni i kćerki Sanji, obišla je kako našu domovinu, tako i dijasporu. Emotivna priča o prihvatanju islama, emitovana u programu RTV Bir, tih dana mjeseca januara naišla je na veliki broj reakcija. Danas, 19 godina od prihvatanja islama, radost u porodici Domuz, mama Vesna odlučila je staviti svoju krunu, svoj hidžab.

Portal Hanuma.ba, obavio je intervju povodom ove posebne prilike u porodici Domuz. Sa Vesnom smo razgovarali o njenom putu ka islamu, kako je došlo do spoznaje, te šta za nju samu predstavlja hidžab.

Podsjećamo, bh. javnost imala je priliku upoznati mamu Vesnu i kćerku Sanju kroz emisiju emitovanu u programu RTV Bir u emisiji ‘Stubovi islama’. Svoju emotivnu priču supruga i kćerka Čedomira Domoza, heroja odbrane Bosne i Hercegovine podijelile su na poseban način, osvrčući se na same početke njihovog doticaja sa islamom.

Radost u krugu najbližih

Na početku razgovora, Vesnu smo zamolili da našim čitaocima približi svoje prve impresije, dojmove, nakon stavljanja hidžaba, te kako je protekao taj 6. juni kada je hidžab postao dio njene ličnosti.

Da, ta nedjelja bila je poseban dan. Punih je 19 godina od moga povratka islamu te sam iskreno učinila nijjet da taj dan stavim hidžab i time zaokružim jedan dio života u Islamu.”
Ona dodaje kako je nekoliko dana imala pozitivnu tremu.

svjetlo-dunjaluka.com

Podijelite ovaj članak

Jeste li ovo pročitali?

Brutalno nokautirao djevojku u hidžabu, a poslije je požalio što se rodio (Video)

Islamofobija sve više uzima maha u Evropi i Americi. Nakon godina terorističkih napada širom svijeta, …

error: Oo !!