Jedan je Miralem Pjanić. Zbog njegovog gesta su mu Kalesijci ovo i poručili. Hvala ti, Fahro, što ne zaboravljaš ovaj grad

Vijest da je Fahrudin Pjanić, otac našeg proslavljenog fudbalera Miralema Pjanića, člana slavne Barcelone, u Kalesiji registrirao novu firmu “MMF Internacional”, koja će se baviti niskogradnjom, izgradnjom puteva, iskopima i u koju će uložiti 20 miliona maraka te zaposliti znatan broj, prije svega, mladih ljudi, veoma je obradovala Kalesijce.

Dobra vijest

Uvjerila se u to i ekipa “Dnevnog avaza” prilikom jučerašnje posjete tom gradu.

U grupi taksista zatičemo Samira Bečića iz Kula Grada, kojeg je u Kalesiju “donio” rat, i njegovog kolegu Mevludina Živčića. Čuli su za otvaranje nove kompanije i kažu da su se tome obradovali. A kako ne bi kada će Fahrudin Pjanić, koji inače godinama živi u Luksemburgu, uložiti milione u nabavku mehanizacije za građevinske radove i dati posao desetinama Kalesijaca.
– Kod nas je dobra vijest i kada se štala napravi, jer posla nema i mladi odoše u svijet. Ovdje sve stagnira, pa i privredni razvoj. Hvala Fahrudinu na ideji, takva investicija itekako će pomoći ovom gradu – rekao je Bečić.

Istog je mišljenja i Ćazim Huremović, koji je, inače, komšija Pjanića.
– Prije nekoliko dana nakratko sam razgovarao s Fahrudinom i nije mi tada spominjao nove planove. Sada čujem ovu radosnu vijest i sigurno će nam bilo bolje, a naš grad krenut će u brži razvoj. Čestitam i želim da firma što prije krene s radom, da primi našu djecu u radni odnos, kako ne bi razmišljali o odlasku u bijeli svijet – kazao je Huremović.

Radna mjesta

Dok Kalesijci s radošću pričaju o novoj milionskoj investiciji i otvaranju radnih mjesta, uz zahvalnost Pjaniću što ih ne zaboravlja, naša ekipa posjetila je jučer i sjedište buduće fabrike. Ljubazna radnica rekla je da je direktor Fahrudin Pjanić otišao u Sarajevo te da sve informacije o planovima firme možemo dobiti od njega. Kratko smo s njim telefonski razgovarali, a kazao nam je da smo ga zatekli na Aerodromu Sarajevo, žurio je na avion.

– Otvorio sam firmu s jednim ciljem, da zaposlim mlade ljude u svojoj Kalesiji. Ulaganja su velika, ali imam viziju šta i kako raditi. To će uglavnom biti iskopi. Nadam se da ćemo se drugi put sresti i bit će više informacija o svemu – rekao nam je Fahrudin Pjanić.

Specijalna molba za Miralema
– Imamo i specijalnu molbu za našeg Miralema Pjanića. Pozivamo ga da nam pomogne da se napokon završi sportska dvorana, čija je gradnja započeta prije 15 godina. Eno je u ulici Žrtava genocida u Srebrenici, u blizini mjesta gdje je Fahro otvorio ured svoje firme. Zarasla je u travu i šiblje. Kada bi “pogurao” da se naša buduća “Arena” završi i da je damo mladima, učenicima, sportistima, ne bi mu većeg sevapa bilo – poručio je Samir Bečić.

Dnevni Avaz

Podijelite ovaj članak

Jeste li ovo pročitali?

Ateista htio poniziti nanu vjernicu. Međutim ona ga obrukala za sva vremena

Bogati gazda odlučio da se našali s nanom, ali i da je ponizi Na radiju …

error: Oo !!