Jedan je Miralem Pjanić. Zbog njegovog gesta su mu Kalesijci ovo i poručili. Hvala ti, Fahro, što ne zaboravljaš ovaj grad

Vijest da je Fahrudin Pjanić, otac našeg proslavljenog fudbalera Miralema Pjanića, člana slavne Barcelone, u Kalesiji registrirao novu firmu “MMF Internacional”, koja će se baviti niskogradnjom, izgradnjom puteva, iskopima i u koju će uložiti 20 miliona maraka te zaposliti znatan broj, prije svega, mladih ljudi, veoma je obradovala Kalesijce.

Dobra vijest

Uvjerila se u to i ekipa “Dnevnog avaza” prilikom jučerašnje posjete tom gradu.

U grupi taksista zatičemo Samira Bečića iz Kula Grada, kojeg je u Kalesiju “donio” rat, i njegovog kolegu Mevludina Živčića. Čuli su za otvaranje nove kompanije i kažu da su se tome obradovali. A kako ne bi kada će Fahrudin Pjanić, koji inače godinama živi u Luksemburgu, uložiti milione u nabavku mehanizacije za građevinske radove i dati posao desetinama Kalesijaca.
– Kod nas je dobra vijest i kada se štala napravi, jer posla nema i mladi odoše u svijet. Ovdje sve stagnira, pa i privredni razvoj. Hvala Fahrudinu na ideji, takva investicija itekako će pomoći ovom gradu – rekao je Bečić.

Istog je mišljenja i Ćazim Huremović, koji je, inače, komšija Pjanića.
– Prije nekoliko dana nakratko sam razgovarao s Fahrudinom i nije mi tada spominjao nove planove. Sada čujem ovu radosnu vijest i sigurno će nam bilo bolje, a naš grad krenut će u brži razvoj. Čestitam i želim da firma što prije krene s radom, da primi našu djecu u radni odnos, kako ne bi razmišljali o odlasku u bijeli svijet – kazao je Huremović.

Radna mjesta

Dok Kalesijci s radošću pričaju o novoj milionskoj investiciji i otvaranju radnih mjesta, uz zahvalnost Pjaniću što ih ne zaboravlja, naša ekipa posjetila je jučer i sjedište buduće fabrike. Ljubazna radnica rekla je da je direktor Fahrudin Pjanić otišao u Sarajevo te da sve informacije o planovima firme možemo dobiti od njega. Kratko smo s njim telefonski razgovarali, a kazao nam je da smo ga zatekli na Aerodromu Sarajevo, žurio je na avion.

– Otvorio sam firmu s jednim ciljem, da zaposlim mlade ljude u svojoj Kalesiji. Ulaganja su velika, ali imam viziju šta i kako raditi. To će uglavnom biti iskopi. Nadam se da ćemo se drugi put sresti i bit će više informacija o svemu – rekao nam je Fahrudin Pjanić.

Specijalna molba za Miralema
– Imamo i specijalnu molbu za našeg Miralema Pjanića. Pozivamo ga da nam pomogne da se napokon završi sportska dvorana, čija je gradnja započeta prije 15 godina. Eno je u ulici Žrtava genocida u Srebrenici, u blizini mjesta gdje je Fahro otvorio ured svoje firme. Zarasla je u travu i šiblje. Kada bi “pogurao” da se naša buduća “Arena” završi i da je damo mladima, učenicima, sportistima, ne bi mu većeg sevapa bilo – poručio je Samir Bečić.

Dnevni Avaz

Podijelite ovaj članak

Jeste li ovo pročitali?

Pogledajte kako nana Fata objašnjava šta znači biti MUSLIMAN /VIDEO/

Dok u njenom dvorištu traje rušenje nelegalno izgrađene crkve, nana Fata objašnjava ukućanima kako treba …

error: Oo !!