POVODOM RAMAZANA MUSTAFA ALAJMOVIĆ POZVAO INSANE DA MU UPLATE ZEKAT ILI VITRE

Mustafa Alajmović, poznat po radu sa džemovima i sokovima pod imenom “Ko nema, nek’ uzme halal je”, objavio je na svom facebook profilu da “insani koji odluče njemu dati zekat i vitre da će biti iskorišteni za Zehrino liječenje i vraćanje Mustafinih dugova.”

Mustafa je sada ponovo otvorio Facebook stranicu preko koje vodi svoj biznis, kojeg je najavio registrovati kao trgovačku djelatnost, ali i preko koje skuplja humanitarnu pomoć.

Brojni facebook pratioci su iskazali raznolika mišljenja po pitanju ove Mustafine objave, od onih koji ga podržavaju do onih koji ga osuđuju.

“Insani koji odluče da će ove godine akobogda slati zekat ili vitre meni mojoj porodici bit će upotrebljen za Zehrino liječenje koje slijedi ili za dugove koje mi imamo”- napisao je Mustafa Alajmović na svom Facebook profilu.

Podsjetimo, on je u žižu javnosti dospio nedavno kada su obznanjeni dokazi njegovog lagodnog života, a što je izazvalo ogorčenje bosanskohercegovačke javnosti koja s pravom sumnja da je sve to činio novcem dobrih ljudi.

Ukoliko želite donirati novac, to možete na njegovom Facebook profilu.

crna-hronika

Podijelite ovaj članak

Jeste li ovo pročitali?

Slavni turski glumac stigao na Balkan, poručio: Sa ponosom ističem da sam Bošnjak

U Novom Pazaru boravi poznati turski glumac Cem Ucan. Gledaocima širom svijeta poznat je po …

error: Oo !!