ŠEMSA SULJAKOVIĆ: Zaboljelo me je kada sam Halida, Šerifa i Harija vidjela za hastalom prepunog alkohola

Ovako je reagovala Šemsa Suljaković kada je prošle godine vidjela i svog kolegu Halida Bešlića da prisustvoju svima dobro poznatom tzv Korona-partyju, kojeg su i mediji prikazali.

Nebitna je novčana kazna. Taj teret koji se obrušio na njihova pleća, te optužbe, to njima najteže pada. Ali, bila stvar ne možemo ih sada razapeti

Za Šemsu Suljaković kažu da predstavlja istinski fenomen balkanske muzičke scene. Žena koja se cijeloga života trudi na površini ostaviti, osim moćnog i jedinstvenog vokala, postojan karakter. Oni koji je poznaju kažu da je dobrodušna i plemenita. Omiljena je među kolegama, koji je nazivaju „majkom“, čak i oni stariji od nje. Sve što je vrijedno i publika voli, a ona je nadahnjivala i pokretala publiku duže od pola stoljeća.

Otvorena prema prošlosti, „graditelj“ fine sadašnjosti, u intervjuu za „Express“ prisjeća se zvjezdanog puta, sjajnih rezultata u karijeri, ali govori i o ramazanu, izolacijskim danima, strahu od virusa. Otkriva i kako je doživjela sada već regionalno poznati „Corona dernek“ u Sarajevu, koji je izazvao buru reakcija i osuda u javnosti nakon što su na vidjelo izašli snimci proslave na kojoj su bile i njene kolege Halid Bešlić, Šerif Konjević, Hari Mata Hari, Semir Cerić Koke.

Kako gledate na grešku Vaših kolega koji su se našli na rođendanskom „Corona derneku“?

-Sve što je trebalo kazati, kazali su pametniji od mene. Naravno, i ljudi od struke. Svi su punoljetni, znaju rasuđivati šta je ružno a šta ne. To im je zaista bilo nepotrebno. Razumijem da je pjevaču teško odbiti poziv, pogotovo nekome ko ti je „valjao“. No, postoji odgoda telefonom i slično, da ne pametujem. Svako odgovara za svoje postupke kako hoće i kako misli da treba, ali mene boli zašto uvijek Bosanci prave te bururete. Vanredno je stanje, a osim toga ramazan.

Smatrate li da li su adekvatno kažnjeni?

-Nebitna je novčana kazna. Teret koji se obrušio na njihova pleća, te optužbe mnogih, to njima najteže pada. Ali, desilo se, ne možemo ih sada razapeti.

Hoće li taj propust imati lošiji odraz u njihovim karijerama?

-Oni i njihove pjesme se i dalje vrte po elektronskim medijima. Mislim da neće. Bit će to jedan nevidljivi trag u lanjskom snijegu. Shvatate me. A ja i želim da bude tako. Ljuta sam na njih što se ne paze i što ne vode računa o svakom detalju koji izgovore, a kamoli naprave. Ali, eto pripisat ću to njihovoj „mladosti“. Mene lično zaboljelo je što su sjedili za hastalom punim alkohola u ovim ramazanskim danima. No, to je opet njihov izbor.

Za Vas je od posebnog značaja ramazan.

-Da! Postiti ne mogu zbog svoje terapije. To bi ugrozilo moje zdravlje, a kažu nije ni sevab. Mišljenje o vjerskom životu i vjerovanju čuvam za sebe. Moj sin posti cijeli ramazan, porodični iftari i adeti se ne smiju nizašta poremetiti. Ja se, eto, tu s njima solidarišem. Činim neka fina iznenađenja, jela, geste, ali sam, bit ću iskrena, najispunjenija i najsretnija baš u ovim danima.

Exspress

Podijelite ovaj članak

Jeste li ovo pročitali?

Novopazarski efendija napao Tursku i Erdogana. Rešad ef. Plojović: Braćo Turci, trujete našu omladinu pogubnim idejama!

Razmišljam ovih dana šta se dešava sa nama i kuda idemo kao muslimani i zajednica? …

error: Oo !!