Muslimani, jutros prije nego zapostite…

Ovo uradite svako jutro i svaki put prije nego se omrsite!!!

Dragi muslimani i muslimanke jutros prije nego zapostite sjetite se svih muslimana u svijetu a pogotovo onih koji su pogođeni ratom u Siriji i Palestini.

Uputite Allahu dovu za njih da im olakša i podari snagu jer ti ljudi su lavovi islama. Sramotno je to što se dešava našoj braći sestrama u tim zemljama, a oni i pored svih tih iskušenja poste i čvrsto vjeruju u Allaha i ustraju na Allahovom putu.

Uputite dovu Allahu da kazni one koji muče našu braću i sestre, da prekine to teško stanje njihovo i da prekine to mučenje. Njih se malo ili nikako ne sjetimo a Poslanik a.s. je rekao: “Pravovjerni su u svojoj međusobnoj ljubavi, samilosti i saosjećanju poput tijela, kada oboli jedan njegov organ cijelo tijelo osjeća nesanicu i temperaturu.” (Muslim, Sahih, Kitabu-l-birr ve-s-sile ve-l-adab, br. 4685)

Zato prije nego zapostite a i kada se omrsite, sjetite se naše braće i sestara jednom dovom Allahu da im podari snagu i olakša stanje.

Piše: Muamer. K za portal Putem Islama

Podijelite ovaj članak

Jeste li ovo pročitali?

Post 10 Muharrema

Najbolji post poslije mjeseca Ramazana je post koji ubrzo slijedi. Ko ovaj dan posti Allah mu briše grijehe iz prošle godine:

Allah dž.š u Kur’anu kaže: “Broj mjeseci u Allaha je dvanaest, prema Allahovoj knjizi od …

error: Oo !!