Ovo su policajci koji su suspendovani zbog premlaćivanja mladića u Mostaru

Dvojica policijskih službenika su odmah udaljeni sa dužnosti, pokrenuta je unutrašnja istraga u kojoj će se istražiti svi aspekti ovakvog ponašanja te utvrditi postojanje elemenata krivične odgovornosti policijskih službenika

Policajci koji su suspendovani zbog premlaćivanja mladića u Mostaru su Armin Vrače i Jusuf Penava, saznaje Avaz.

Oni su kako se vidi na snimku pretjerano upotrijebili silu nad mladićem koji je je kako je tvrdio prekršio zabranu kretanja. Njihov napad na mladića je snimljen te su ga prenijeli svi mediji u regionu. Jutros se o ovom slučaju oglasio i MUP HNK.

– MUP Hercegovačko-neretvanskog kantona najoštrije osuđuje brutalni ispad policijskih službenika koji se dogodio u subotu, 10.aprila u 23.05 sati, a za kojeg nema opravdanja. Radi se o klasičnom primjeru prekoračenja ovlasti i policijskog kodeksa, zbog čega se duboko ispričavamo cjelokupnoj javnosti, a posebno prema mladiću prema kojem se postupalo. Dvojica policijskih službenika su odmah udaljeni sa dužnosti, pokrenuta je unutrašnja istraga u kojoj će se istražiti svi aspekti ovakvog ponašanja te utvrditi postojanje elemenata krivične odgovornosti policijskih službenika.

Početna informacija o događaju je proslijeđena i Tužilaštvu HNK. Ovakvom ponašanju i ovakvim osobama ne može i ne smije biti mjesto među policijskim službenicima – rečeno je u saopćenju.

dnvijesti.com

***Prema komentarima mnogih gradjana Bosne i Hercegovine i onih bližih gradu u koejm se desio ovaj incident riječ je o mladiću koji je odprije poznat policiji i koji je namjerno iscenirao ovaj dogadjaj.

Podijelite ovaj članak

Jeste li ovo pročitali?

Otac četvero djece kojima je majka umrla, mora u zatvor zbog sječe šume. “Gdje ću smjestiti djecu dok to ne odslužim?!”

Samohrani otac četvero djece Elvedin Ahmetović iz Grabovaca kod Velike Kladuše, kojem je supruga Indira …

error: Oo !!