Sandžaklije se naljutile nakon vijesti da je Esnaf Bronja oženio svjetsku ljepoticu: evo i zbog čega?

Nakon što je objavljena vijest da se bosanskohercegovački maneken i glumac Esnaf Bronja s adresom u Hollywoodu vjenčao u Los Anđelesu s poznatom svjetskom blogericom Evon Wahab koju na Instagramu prati čak 1,9 miliona ljudi, pojavile su se i neke kontroverze…

– Uspješan brak nije kada možete živjeti u miru sa svojom ženom, već kada ne možete živjeti u miru bez nje – napisao je Bronja u opisu fotografije s prelijepom suprugom.

Evon je inače iz Buffala u New Yorku, a ima kurdsko porijeklo. Poznata je po svom jutjub kanalu “Makeup By Evon”, a krenula je kao samouka vizažistica.

Podsjećamo, put do Los Anđelesa, gdje ljudi iz cijelog svijeta dolaze da ostvare snove, za bh. manekena i glumca Esnafa Bronju nimalo nije bio lagan. Njegova familija preselila se u toku rata u Njemačku, a onda u Ameriku, u kojoj se Bronja i rodio.

– Veoma je teško doći do Hollywooda, ali napornim radom, velikom željom za uspjehom i, naravno, uz pomoć porodice, sve se može, pa se tako i moj holivudski san polako ostvaruje. Što se tiče glume, još učim i trudim se da dođem do neke velike uloge, jer se nadam da moje vrijeme tek dolazi – izjavio je svojevremeno Bronja.

Ovaj mladić u Americi iza sebe ima veliki broj modnih revija za različite brendove, a za njega najveći uspjeh dosad je učestvovanje tri godine uzastopno na velikom i prestižnom holivudskom Oskaru, kao i na proslavi 90. rođendana “Mickey Mousea” te angažman u showu “Micky Spectacular” na Disney kanalu.

Esnaf je imao i susret s nekadašnjim predsjednikom Sjedinjenih Američkih Država Barackom Obamom na jednom prestižnom događaju.

– S predsjednikom Obamom imao sam čast da se upoznam prilikom gala večere u Hollywoodu, gdje me je poslala agencije da učestvujem kao jedan od uspješnih modela. Bila mi je velika čast rukovati se i biti s velikim čovjekom svijeta, kao i s mnogim drugim političarima i poznatim ličnostima američkog sporta i javnosti – izjavio je Bronja, piše Dnevni avaz.

Međutim, pojavile su se kontroverze oko njegovog porijekla. Većina bh. medija ga naime predstavlja kao Bosanca, što je naljutilo neke Sandžaklije:

– Bronja nije bosansko tradicionalno prezime. Bronje su svi porijeklom s Peštera selo Žitnice odmah pored Draževića u sjeničkoj opštini.

svjetlo-dunjaluka

Podijelite ovaj članak

Jeste li ovo pročitali?

ŽALOSNO JE DA SE OVE STVARI DEŠAVAJU U BRAČNOJ POSTELJI MUŠKARCA I ŽENE

Govoriti o seksu (bračnoj intimi) je uglavnom tabu tema. Većina osoba se boji pričati o …

error: Oo !!